Sari la conținut

Timișul, fără conducere

Scaunele goale din sală ar fi trebuit ocupate de aleşii PNL şi UNPR. Aceştia nu au venit la şedinţă, astfel că noul Consiliu Judeţean Timiş nu a fost legal constituit. În sală au fost prezenți doar 21 de aleși.

„Dacă nici la a doua convocare nu sunt prezenţi cel puţin două treimi din aleşi să se mai facă o convocare după 3 zile. Dacă nici atunci nu vor fi prezenţi vor fi validaţi supleanţii”, explică  Mircea Băcală, prefectul judeţului Timiş. 

În aceste condiţii preşedinţia Consiliului Judeţean Timiş este asigurată în continuare de vechiul şef.

„Trebuie să fim pregătiţi pentru orice, chiar şi pentru o a doua amânare. Până când voi face procesul verbal de predare a funcţiei îmi voi face datoria”, a spus Titu Bojin, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş.

PSD a format o nouă alinţă cu PMP şi ALDE, iar boicotul PNL şi UNPR nu le-a fost deloc pe plac. Liderii partidelor se gândesc să facă aceeaşi mutare mâine, când ar trebui constituit noul Consiliu Local Timişoara.

„Toate aceste jocuri par copilăreşti vis-a-vis de interesul cetăţeanului. Interesul celor care ne-au votat este să se intre cât mai repede în administraţie şi să lăsăm politica”, a declarat și Sorin Grindeanu, preşedintele PSD Timiş.

„Din punctul nostru de vedere este doar o chestiune de timp. Dacă nu va fi duminică, acolo sunt lucrurile uşor interpretabile, cel târziu miercuri”, admite și Roxana Iliescu, preşedintele PMP Timiş.    

Potrivit legii, consilierii judeţeni au dreptul să se întrunească de 3 ori ca să voteze noua conducere a judeţului. PNL încă negociază cu partidele intrate în CJ Timiş.

„Legea ne dă voie să facem acest lucru şi noi am mai stat la consultări. Ne-am întâlnit, ne-am mai gândit, mai încercăm să vedem dacă putem să găsim o formulă de majoritate. Mai avem timp. Trei încercări. Sigur vom fi prezenţi, n-o să lăsăm lucrurile aşa. E o bătălie care încă nu s-a terminat. Se termină când ne prezentăm”, a explicat Dan Popa, co-preşedintele PNL Timiş. 

O nouă încercare de constituire a Consiliului Judeţean Timiş va avea loc duminică.

Redactor: Caterina Ledrer

Operator: Dan Petcu