Sari la conținut

Timişul, tot fără conducere


„Constat că nu a fost îndeplinită prevederea legală privind cvorumul necesar, ca atare declar închisă această şedinţă”, spune Mircea Băcală, prefectul județului Timiș.

Aceasta a fost cea de-a doua încercare de constituire a Consiliului Judeţean Timiş. La fel ca la primul plen, PNL şi UNPR nu s-au prezentat şi consiliul nu a putut fi constituit, în lipsă de cvorum. În aceste condiţii nu au putut fi aleşi nici preşedintele şi nici cei doi vicepreşedinţi ai consiliului.

„Mi se pare că se depăşeşte orice limită, dincolo de funcţii şi de constituire a acestei majorităţi, şi se depăşeşete această limită datorită, şi subliniez acest lucru, unor interese care nu au nicio legătiură cu administraţia judeţului”, precizează Sorin Grindeanu, preşedintele PSD Timiş.

Liberalii mai pot absenta o singură dată de la constituirea Consiliului Judeţean Timiș. În cazul în care aleg această variantă, îşi vor pierde mandatele. Conform legii, trebuie să fie validați supleanții de pe lista PNL. Dacă nu se prezintă nici supleanții, atunci se vor organiza din nou alegeri pentru locurile rămase libere. Prefectul a convocat pentru miercuri, 29 iunie, o nouă şedinţă de constituire.  

Reporter: Caterina Ledrer

Operator: Adrian Ionescu