Tineri dispăruţi în râul Mureş

Data publicării:
n18 disparuti in Mures icon

Cei doi tineri dispăruţi, unul de 23 iar celălalt de 29 de ani au plecat aseară în jurul orei 22 spre un loc de camping situat dincolo de Mureş faţă de satul în care locuiesc. Se pare că şi-au urcat bicicletele în barcă şi însoţiţi de un cioban din zonă au traversat râul.

"E o zonă frecventată de localnici? Trec mulţi Mureşul pe acolo? Sunt care traversează, care lucrază la Bătuţa la carieră, sunt câteva persoane... ei au trecut să meargă, eu ştiu... la o cafea au spus", a declarat Ladislau Heleport, viceprimarul comunei Bata.

"După câte am înţeles a fost o barcă foarte veche, nu de navigat pe apă curgătoare, rapid curgătoare cum e Mureşul şi am înţeles că unul dintre ei s-ar fi panicat, au făcut balans a intrat apa în barcă, având şi bicicletele...", declară o rudă a unuia dintre dispăruţi.

Cei doi tineri au fost înghiţiti de ape. Singurul supravieţuitor al accidentului este ciobanul. Omul spune că a încercat să îl salveze pe unul din cei doi bărbaţi, fără succes însă. Niciunul dintre cei dispăruţi nu ştia să înoate.

"M-a luat, mi-o pus mâinile în cap, mi-o pus mâinile pe umeri şi m-o băgat şi pe mine la fund. Am înghiţit şi eu vreo două guri de apă, atuncea mi-am dat drumul la fund şi am ieşit la distanţă de un metru de el", spune supravieţuitorul incidentului.

"Şansele să fie găsite în viaţă sunt minime, şansele să fie găsite în cazul în care cercetarea va fi pe timpul zile până la lăsarea întunericului sunt destul de bune", a declarat căpitan George Pleşca, purtător de cuvânt ISU Arad.

Pompierii continuă căutările.


reporter: Dan Codre
operator: Cristian Kovacs
editor web: Răzvan Bulacu 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri