Sari la conținut

Trafic blocat de un accident, pe DN7. Şoferii au aşteptat în coloană mai bine de trei ore 

Accidentul a avut loc pe raza localităţii Bârzava la aproximativ 60 de kilometri de Arad. ”Şoseaua asta a îngropat mulţi şoferi! Uitaţi! Sunt cruci acolo, puteţi să filmaţi”, ”Asta e patinoar când plouă. Imaginaţi-vă că vine apă, îi caldă, cu apa rece se face condensul ăla, aburul ală. E patinoar”, au relatat soferii.

Localnicii spun că acest loc, această curbă în care s-a petrecut accidentul, este un loc în care frecvent se petrec astfel de evenimente. Din ce ne-au spus şoferii care se află în coadă, în momentul în care cele două tiruri s-au ciocnit în zonă ploua torenţial.

Sosite la locul accidentului, echipele de intervenţie i-au preluat în viaţă pe cei doi şoferi de tir. Unul dintre ei în vârstă de 33 de ani este originar din judeţul Maramureş, iar celălalt de 44 de ani are domiciliul în Arad.

Sunt în viaţă, politraumatizaţi, dar stabili hemodinamic, momentan”, ne-a precizat plt. adj. Emil Negrilă, de la SMURD Bârzava. - Existe şanse să facă complicaţii? ”Sunt şanse. Prognosticul este rezervat”.

”Garda de intervenţie nr.1 Bârzava a intervenit cu trei autospeciale: un echipaj SMURD, unul de descarcerare şi un echipaj de stingere, pentru a asigura zona, datorită faptului că în locul accidentului au avut loc scurgeri de combustibil”, spune plt. adj. șef Marin Ciucuriţă de la ISU Bârzava.

Traficul a fost blocat în zonă mai bine de trei ore. - De cât timp aşteptaţi în coloană? ”Păi în jur de o oră jumătate, două aproximativ. Poate şi mai bine”, - Şi ce faceţi în timpul ăsta? ”Pauză! Pauză. Ne uităm, privim. Ce să facem?”, ne-au spus șoferii.

DN 7 este în prezent cel mai circulat din vestul ţării. Studiile de trafic arată că în jur de 40.000 de maşini parcurg zilnic această şosea care deocamdată este cea mai directă cale spre graniţa de vest a României.

Reporter: Dan Codre
Operator: Tibor Alasu
Editor web: Călin Țenche