Trafic infernal în Timişoara

Data publicării:
trafic infernal


„Şoferii pierd în trafic 40 de minute şi chiar o oră pe o distanţă parcursă în mod normal în doar 10 minute. De vină sunt pasajele inundate şi şantierele din oraş” - Caterina Ledrer, reporter Digi24 Timișoara.

„Merită Primăria Timişoara o medalie de aur pentru record de prostie pe metru pătrat”, spune un șofer.

„[Cât timp ai pierdut?] Am o oră deja. Şi cred că acum tre să mă întorc”, completează un alt participant la trafic.

„De la Catedrală până aici o oră am făcut. Voiam să ies pe Săcălaz, dar...”, admite un alt șofer.

Pe bulevardul Gheorghe Lazăr nu au putut circula nici pietonii. Aceştia au fost nevoiţi să traverseze calea ferată pentru că apa din pasaj era prea mare.

„Cum să trec, nici nu poţi să treci. Apa e de jumate de metru. Pe jos nu se poate trece, iar pe podul ăla sau ce e nu poţi că aluneci”, spune un timișorean.

Problemele au fost cauzate şi de închiderea Pasajului Jiul, unul dintre cele mai tranzitate din Timişoara. Acesta leagă sudul de centrul şi nordul oraşului şi a intrat în şantier pentru lărgire. Însă traficul infernal la care s-a ajuns în oraş i-a determinat pe oficialii primăriei să redeschidă accesul pentru o zi. Haosul, spune primarul, este provocat de sistemul învechit de canalizare.

„Când plouă abundent, nu numai că nu poate prelua apa de la suprafaţă, dar deversează el însuţi. Pentru că sunt locuri care sunt mai joase decât canalizarea şi legii fizice funcţionează şi când nu ne convine. În unele puncte ale oraşului au fost probelme datorită faptului că au fost înfundate geigerele. A venit mizerie, frunze, cârpe”, explică Nicolae Robu, primarul Timișoarei.

Soluţiile, spun autorităţile timişorene, pentru a evita astfel de situaţii la următoarele ploi, ar fi investiţiile majore şi refacerea completă a pasajelor. 

Reporter: Caterina Ledrer

Operator: Adrian Ionescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri