Traian Stoia, dezvăluiri despre războiul cu Nicolae Robu: primarul Timișoarei e supus la presiuni din partea mafiei imobiliare. Viceprimarul anunță: nu-mi dau demisia! 

Data publicării:
Stoia

LIVE TEXT - CONFERINȚA DE PRESĂ A VICEPRIMARULUI TRAIAN STOIA

”Au fost demontate 457 de aparate de aer condiționat, în Cetate, lucrurile sunt aproape închise, s-a intrat și în Iosefin. Toate aceste lucruri le-am discutat cu Robu. Mi-a spus că îl interesează prezentul şi viitorul, neînţelegând că trecutul, în care ai pierdut câteva sute de milioane de euro pe ilegalităţi comise în câteva speţe nu foarte complicate din punct de vedere al descoperirii. Dumnealui a rămas pe poziția de prezent şi viitor, dar eu am continuat ce am început: lupta cu mafia ţigănească şi imobiliară, în general”.

Stoia: Demersurile mele nu sunt bine primite de domnul Robu

Demersurile mele nu sunt bine primite de domnul Robu. De săptămâni bune se duce o campanie de amendare şi de intrare în legalitate a unora care au închiriat, vezi doamne, o sală de sport. L-am rugat să nu ducă lupte politice, să nu introducă familia, soţia unui deputat, în acestea. Vorbim de Şcoala 30”.

”Am încercat să-i spun că nu este normal să evacuezi în forţă soţia unui adversar politic, dar să laşi un prieten să folosească fără bani un spaţiu de 1.000 de metri pătraţi”.

”Proprietara Cazarmei U nu poate fi amendată pentru că primarul a interzis Poliţiei Locale să facă acest lucru. Sunt numai câteva exemple, nu vreau să mai continuu pe acest lucru”. 

Stoia: din ”Împreună pentru Timişoara” s-a pus în practică ”Eu sunt Timişoara”. Robu este plasturele peste cangrena din Primărie

”USL a câştigat alegerile cu sloganul Împreună pentru Timişoara, dar acest lucru s-a pus în practică în primărie: Eu sunt Timişoara. Nu dumnealui este Timişoara. Dacă el a crezut că mi-a trasat ca atribuţii ascuţirea de creioane… aţi văzut că nu s-a adeverit”.

Plasture peste o cangrenă la Primăria Timișoara – plasturele este primarul, mi-au spus unii. Eu nu am ce pierde din această tevatură. Eu voi continua indiferent în calitate de viceprimar, consilier sau simplu cetăţean”.

Robu vorbeşte de eficienţă. Nu ştiu cât de eficient a fost dânsul. A pus în practică o parte din proiectele începute de administraţia precedentă. Foarte bine. Dar pentru viitor dai din colț în colț dacă vrei să vezi ce proiecte există”.

”Primăria Braşov are proiecte pentru viitor de 250 de milioane de euro. Nu-i poţi spune lui Robu, că se supără”.

Robu a fost pus într-o situaţie jenantă la un post de televiziune. A fost întrebat cum de s-a putut că niște copii să fie scoşi dintr-un spital fără ca primăria să poată interveni, deşi ştia de șase luni care este situaţia. El nu ştia, i-am spus eu apoi, că acel clan datora bani mulţi primăriei, un milion de lei vechi pe zi, timp de câţiva ani. Nu avea informaţiile necesare. Pentru că a spus că-l interesează doar prezentul şi viitorul”.

”Are un mare merit: a conservat cangrena existentă în Primăria Timișoara. Sunt şi oameni corecţi în primărie. Această cangrenă a prejudiciat PMT cu sute de milioane de euro”.

”O să apelăm la Cartea Funciară să aflăm ce bani a pierdut PMT pe locuinţe, spaţii cu altă destinaţie sau alte vânzări făcute. Deciziile în oraş trebuie luate de Consiliul Local”.

De multe ori, consilierii se trezesc cu proiecte de HCL despre care nu au niciun fel de cunoştinţe. Citesc foarte atent materialele care se pun la dispoziţia consilierilor. O să constataţi că formularea de pe prima pagină nu este deloc ceea ce găseşti în proiect”.

Stoia:  domnul primar consideră că tot ce se realizează aici trebuie să se facă sub numele dânsului

”Protocolul USL prevede un partaj 50-50%. În mod normal, împărţirea sarcinilor prevedea că trebuia să-mi dea sarcinile pe care le-a avut domnul Grindeanu. Nu a făcut-o”.

”Dl Robu a întrebat de ce a mers Marius Cristescu cu Stoia prin oraş, sâmbătă sau duminică? Doar atunci avem timp liber. De ce e rău că vin oameni să vadă oraşul?”

”Domnul primar consideră că tot ce se realizează aici trebuie să se facă sub numele dânsului. N-am avut nicio reţinere. Când eram consilier ne întâlneam o dată pe săptămână. Veneam cu o pagină cu constatări pe care le consideram ilegale. Tot după aceste plimbări. Acum, plimbările sunt ilegale”

”L-am chemat de fiecare dată când am ieşit la plimbări în oraş. Am făcut pe bani proprii curăţenie în zona Tipografiei. Astăzi, acolo se face centura şi e foarte bine. Când am terminat parcarea, s-a pus din metru în metru oprirea interzisă, pentru că nu a făcut-o Robu, ci altcineva”.

Stoia: Robu e supus la presiuni din partea mafiei imobiliare

”Vorbim despre o influenţă nocivă dintr-o zonă obscură, care mie îmi scapă. Dumnealui este un om de bună credinţă. Încă mai cred asta. Dar se află sub o influenţă...

”Cu şcolile, am fost sunat de domnul Diaconu să nu spun nimic în conferinţă de presă. Ba spun: despre circulaţia de dimineaţă, deaspre şcolile profesionale, despre orice nu merge” 

Robu e supus la presiuni din partea mafiei imobiliare. Cercetări pe care le-am făcut au deranjat şi deranjează în continuare. Influenţa de care am vorbit vine şi de la consilieri locali. Tot ce a fost în primărie s-a păstrat. Inclusiv modus operandi”

”Trebuie să fac ceva pentru oraşul în care m-am născut, ce a făcut şi unchiul lui tata care a fost primarul Timişoarei. Să facem Timişoara o adevărată mica Vienă”.

Stoia: Nu-mi dau demisia, continui toate campaniile pe care le-am făcut până acum 

Nu e niciun eveniment, un om a luat-o pe arătură. Atât. O să fac ce am făcut şi până acum, indiferent de părerea unuia sau altuia. Nu-mi dau demisia

”Continui toate campaniile pe care le-am făcut până acum. Dacă mă ocup de un monument istoric, ce este şcoală, îmi depăşesc atribuţiile, la fel şi cu Abatorul, cu economisirea de bani de la Enel, prin contract etc. Dar toate aceste lucruri ţin de eficienţă. De alt mod de a vedea lucrurile şi de a gândi. Nu m-am întâlnit până acum cu el. Eu vin pe la 8 fără un sfert, el vine pe la 9. Fiţi liniştiţi, lucrurile merg mai departe. Continuu ceea ce am început. Ritmul pe care îl imprim e prea rapid pentru anumite persoane”. 

”Pe domnul Robu l-au deranjat două adrese. Una de la Curtea de Conturi şi a doua trimisă de Stoia către primar”.

CITEȘTE ȘI: 

Robu solicită demisia lui Stoia! Primarul Timişoarei îl acuză pe viceprimar că-i ştirbeşte autoritatea

Robu îl atacă pe Stoia: dezvăluie amănunte din anchetele oficiale ca "mari descoperiri personale"

Furtună în USL Timiș! Pesedistul Adam Crăciunescu sare la liberalul Nicolae Robu

Meciul Robu - Stoia, comentarii din tribune. Soluția lui Funeriu pentru „masculul politic alfa” al Timișoarei

Reporter: Miodrag Hojda
Editor web: Călin Țenche 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri