Transport în comun pe Bega, cu vaporetto

Data publicării:
6a REABILITARE MAL BEGA icon

11 kilometri de mal, pe ambele părţi ale Begăi, de la Uzina de Apă la Podul Modoş, vor fi reabilitaţi printr-un proiect european. 25 de milioane de lei este suma ce va fi investită.

„Pe lângă fiecare stație de vaporetto sunt 9 stații de închiriat biciclete, pe cele două maluri. Vor fi alei pietonale și pentru bicicliști și vor mai fi tot felul de locuri de recreere, amenajări de spații verzi și parcuri, iluminat public, iluminat ornamental", ne-a declarat Gheorghe Maxinan, managerul firmei care reabilitează malurile Begăi.

Potrivit proiectului, vor fi amenajate şi o scenă, gradene demontabile pentru public, vor fi amplasate terase plutitoare, cu acces de pe punţi metalice, platforme pe teren cu podină din lemn de stejar, precum şi zone de nisip, pe care se va putea face plajă.

Nicolae Robu, primarul Timişoarei: „Vor fi stații de vaporetto, de asemenea, pentru navigarea cu aceste ambarcațiuni pe canalul nostru, în două scopuri. mai exact în scop de agrement, respectiv, de transport în comun".

Autoritățile vor cumpăra ambarcațiunile din bani europeni. Timişorenii sunt încântaţi de proiect: speră doar să nu fie simple promisiuni.

Am cules câteva păreri printre timișoreni: „Mi se pare o idee bună și cred că aș circula având în vedere că nu există metrou și rută direct, să zic, chiar pe linia Begăi. Cred că ar merge", „Copiilor le-ar plăcea foarte mult", „Din nou, o idee foarte bună pentru că nu prea sunt piste pentru biciclete și, în general, încurcăm traficul cu bicicletele".

Trei şantiere vor fi deschise în următoarele zile: la Podul Modoş, în zona centrală şi la Uzina de Apă. Lucrările se întind pe o perioadă de cel mult 23 de luni.

reporter: Miodrag Hojda
operator: George Ştefăniţă
editor web: Răzvan Bulacu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri