Tură ciclistă la lumina lunii. Mai mulţi tineri din Timişoara s-au plimbat, pe două roţi, în pădure

Data publicării:
ciclisti

27 de tineri s-au încris la competiţia nocturnă, însă doar 24 au finalizat cursa. Pe o bicicletă bine echipată, cu cască şi lumină, tinerii au pornit aventura prin pădure. Traseul le-a dat însă bătăi de cap:

- Mai poţi? ”Îhm...”, - E greu? ”E greu....Hai, hai, hai!”, - Mai poţi? ”Nu prea...”, - Abandonezi? ”Nu!”.

Tinerii au avut de parcurs aproape 30 de kilometri prin Pădurea Verde, de la marginea Timişoarei, traseul amenajat fiind repetat de cinci ori. Unii însă nu au rezistat până la final. Alţii au hotărât că cel mai bine nu e pe două roţi, ci pe două picioare.

Trei dintre tineri au abandonat competiţia, prin aceştia aflându-se şi singura fată care s-a înscris la concurs. ”O mică căzătură la o coborâre pe care trebuia s-o fac cum trebuie, dar m-am speriat şi am pus o frână prea tare, dar a fost foarte fain. E destul de greu, pentru pe întuneric şi printre copaci pe-aici prin pădure e destul de greu”, spune Camelia Gaiţă.

După aproximativ o oră şi jumătate, primii doi şi cei mai bine pregătiţi au trecut linia de sosire. ”A fost genial. Am încercat pe cât posibil să-mi dozez efortul şi cred că am reuşit. A fost o cursă inedită, prin simplul fapt că a fost pe timpul nopţii şi mă aşteptam să fie mai greu, dar, cu ajutorul unei lumini pe ghidon şi pe cască, a fost chiar ok”, relatează Paul Munteanu, câştigătorul locului I.

Premiile au constat în bani, pe care tinerii au promis că-i vor cheltui pentru a organiza o mică petrecere. Următoarea întâlnire va fi la iarnă. ”Ideea era să ieşim şi iarna cu biciclete, să nu stăm în casă, atâta timp cât e ora de iarnă, cât e frig, întuneric, am zis că nu lăsăm frigul să ţină în casă şi am zis că ediţia e vară o folosim mai mult pentru a promova traseul pentru iarna viitoare”, afirmă Felix Stroescu, organizator.

Reporter: Maria Rohnean
Operator: Dan Petcu
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri