Sari la conținut

Tură ciclistă plină de obstacole

Duminică după-amiază, sute de timişoreni şi-au scos bicicletele, şi-au pus căştile şi, dotaţi cu sticle cu apă, au pornit împreună la drum. Şi-au propus să parcurgă aproape 30 de kilometri în afara oraşului. Misiune grea, pentru că traseul e plin de obstacole. Condiţiile pentru cicliştii din Timişoara şi judeţul Timiş sunt atât de proaste încât, nu de puţine ori, îşi strică bicicletele.

Pentru cei care au astfel de probleme, voluntarii de la Clubul Sportiv Gratzu şi cei de la ”Verde pentru Biciclete” au deschis un service. Iar clienţii nu sunt puţini.

Traseul urmat duminică de bicicliştii timişoreni a fost Timişoara - Utvin - Sânmihaiu Român - Săcălaz – Timişoara. Pe o parte din această rută, autorităţile timişene promit să construiască o pistă de ciclism. Ea va trece pe malul râului Bega şi va ajunge până în Serbia. Lucrările au început, dar până să ajungă în ţara vecină mai e cale lungă. E însă un semnal care îi face pe organizatorii turei cicliste să spere că autorităţile le vor da mai multă atenţie.

Până atunci, bicicliştii sunt nevoiţi să circule pe stradă, printre maşini şi gropi.

reporter: Caterina Ledrer
operator: Adrian Ionescu
editor web: Călin Țenche