Turcia şi Serbia au câştigat Balcaniada de la Timişoara. Peste 120 de sportivi s-au întrecut în cele cinci zile ale competiției

Data publicării:
volei-2

Peste 120 de sportivi au bătătorit nisipul adus în Parcul Rozelor din Timișoara pentru organizarea Balcaniadei de volei pe plajă, o competiție organizată în premieră în capitala Banatului. Dacă la începutul săptămânii, bătălia s-a dat între echipele de juniori, în weekend a venit rândul seniorilor. ”Noi ne-am descurcat bine, zic eu, având în vedere că nivelul e mult mai ridicat față de campionatul intern, noi neieșind afară, singurul termen de comparație este campionatul intern, iar aici vin jucători buni și e mult mai greu”, spune Adrian Holhoș, component al naţionalei României.

”Voleiul de plajă este mai greu deoarece este pe nisip, este mult mai grea deplasarea, terenul este doar cu un metru mai mic. În primul rând contează tehnica, pregătirea fizică, moralul să fie foarte ridicat, înțelegerea dintre coechipieri”, afirmă și Ioana Ordean - vicecampioană balcanică U20.

Românii cu vârste sub 22 de ani nu au ieșit din competiție fără medalii.”Am reușit o clasare pe podium atât la masculin cât și la feminin, băieții au cucerit medalia de bronz în urma disputării finalei mici, un meci deosebit de spectaculos, iar fetele, din păcate, au pierdut finala mare”, precizează Dan Jitaru, antrenorul echipelor României.

Organizarea Balcaniadei de Volei pe plajă a implicat eforturi din partea organizatorilor. La Baza Sportivă din Parcul Rozelor din Timișoara a fost amenajat un teren de 2.000 de metri pătraţi, pentru care s-au adus 900 tone de nisip și au fost montate tribune.

Iar timişorenii au răspuns pozitiv invitaţiei de a asista la meciuri: ”E un sport excelent, este prima dată când vizionez o asemenea competiție și mi se pare un sport foarte elegant și pentru fete și pentru băieți”, ”Îi susținem cu toată puterea. Avem emoții pentru ele și suntem mândre de ele”.

”Spre surpriza noastră au venit foarte mulți timișoreni. O parte dintre ei sunt rude ale sportivilor, dar unii sunt pentru prima oara la un meci de beach volley și chiar la un meci de volei. Minim 500 de persoane au fost la finalele Under 22”, spune Horia Cardoș, organizator.

Premiile puse în joc la Campionatul Balcanic ajung la 4.000 euro și constau atât în bani cât și în materiale pentru jucători. Competiţia seniorilor a fost câştigată de Turcia, la masculin, respectiv de Rusia, la feminin.

Reporter: Raluca Popa
Operator: George Ștefăniță
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri