Ultima strigare la universitățile din Timișoara. Instituțiile de învățământ superior au dat startul admiterilor de toamnă

Data publicării:
admitere

Absolvenții claselor a XII-a care nu s-au însris încă la o facultate mai au o ultimă șansă. Universitățile din Timișoara încă mai dispun de locuri bugetate, dar mai ales cu taxă, pentru cei care nu și-au exprimat opțiunea în vară, din diverse motive:

”Am avut un eșec în vară. În primul rând vreau să îmi termin facultatea, apoi masterul, și...”
”Economie generală și comunicare economică. Cred că e o meserie de viitor. Cum de ai venit acum la înscrierile din toamnă? Pentru că am fost plecată din țară când a fost prima sesiune de înscriere”,
”Am fost și în iunie dar nu am avut noroc la ce mi-am dorit și acum am venit să mă înscriu la ce am vrut. Ce te vezi în viitor? Undeva la bancă, cred”.

Tinerii au la dispoziţie două săptămâni ca să se înscrie la facultăţile din cadrul Universităţii de Vest din Timișoara. Instituția a gândit chiar și o strategie pentru a-i atrage pe studenți şi la facultățile mai puțin atractive. A păstrat 170 de locuri bugetate pentru profiluri precum Chimia și Fizica, dar și pentru specializările în limbi străine.

”Altul este impactul psihologic asupra viitorilor studenți când văd că mai au posibilitatea de a obține un loc fără plată și că nu toate acestea au fost repartizare în vară”, spune Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara.

Și Universitatea Politehnica din Timișoara vrea să îi atragă pe tineri prin locuri bugetate. UPT a solicitat suplimentarea numărului de locuri fără taxă pentru ciclul licenţă, iar acum dispunde de peste 500 de locuri, din care aproximativ 300 sunt bugetate. Aici, admiterea de toamnă pentru nivelul licenţă se încheie pe 9 septembrie.

Locuri bugetate disponibile la Politehnica Timișoara

Facultatea de Construcții - 70 locuri
Facultatea de Mecanică - 58 locuri
Facultatea de Electrotehnică și Electroenergetică - 40 locuri
Facultatea de Științe ale Comunicării - 14 locuri

Sursa: www.upt.ro

Şi la Universitatea de Medicină şi Farmacie, tinerii care vor o carieră în domeniu medical se mai pot înscrie până pe 11 septembrie, pentru cele 77 locuri cu taxă rămase neocupate, la Farmacie și Asistență de farmacie. Totodată, la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului dosarele pot fi depuse până pe 17 septembrie, pentru cele 45 locuri bugetate și cele peste 800 de locuri cu taxă.

Reporter: Raluca Popa
Operator: Adrian Ionescu
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri