Sari la conținut

Ultimele pregătiri pentru Revelion. În saloanele de înfrumusețare, programările s-au făcut încă de acum o lună

Noaptea dintre ani este una specială pentru doamnele și domnișoarele care au început deja să își pregătească vestimentația. Daniela Mărcan este una dintre persoanele care nu vor să treacă neobservate în seara de Revelion. Așa că a apelat la sfatul unui designer: ”Îmi petrec noaptea dintre ani într-un club și mi-am ales o rochie lungă din mătase ca să ies din tiparul rochiilor negre. Îmi place să fiu originală”.

Verde pastel, broderii sau dantele. Acestea sunt tendinţele recomandate de designerii care cred că vestimentația din noaptea de Revelion trebuie să reflecte atât bunul gust, cât și strălucirea serii.

”Propun doamnelor să folosească materiale cât mai sofisticate și să renunțe la culorile clasice cum ar negrul, roșul, auriul. Să folosească culori vibrante, ca de altfel în combinație cu aceste culori să folosească materiale prețioase și de altfel multe detalii, cum ar fi broderia rafinată, paiete”, spune Andreea Borcea, designer vestimentar.

În saloanele de înfrumusețare, programările pentru ultima zi din 2014 s-au făcut încă de acum o lună. Iar acum stiliștii au trecut la treabă. Claudia Grăjdeanu s-a documentat și a ales o coafură potrivită clubului în care își va petrece seara: - Pentru ce coafură ai optat anul acesta? ”Coafura aceasta puțin rebelă, puțin neîngrijită, dar în același timp îngrijită care să mă caracterizeze și care să meargă în club”.

Iar pentru doamnele care nu au timpul necesar pentru un salon de înfrumusețare, sfatul stiliștilor este... ”Pentru domnișoarele care se aranjează acasă le recomand să își facă o coadă de cal și să și-o stilizeze cum doresc, de asemenea să se completeze cu totul și dacă au o rochie mai elegantă recomand să își facă un coc lejer”, spune Marius Schiell, stilist.

Însă nu doar doamnele apelează la serviciile saloanelor de înfrumuseţare. Bărbații se pun și ei la patru ace, pentru un aspect impecabil. ”În număr foarte mare vin foarte mulți bărbați în ultima perioadă pentru pensat pentru tratamente, epilat. Trebuie să fie și ei în trend”, afirmă Adela Balint, stilist.

Saloanele de înfrumusețare nu sunt singurele vizitate în această perioadă. Pragul magazinelor de bijuterii a fost trecut de zeci de timișoreni cu dare de mână. Vânzările de aici au crescut în ultima perioadă cu aproximativ 10%.

”Au fost căutate foarte mult lănțișoarele finuțe, brățările cu roșu și negru. Este și o superstiție să porți roșu la mână, la fiecare ce-i place”, afirmă Irina Catargiu - comerciant.

Pentru accesoriile din noaptea de Revelion timișorenii au scos din buzunar sume ce au pornit de la 100 de lei și au urcat chiar şi până la 10.000 de lei.

Reporter: Corina Sfia
Operator: Adrian Hrișcu
Editor web: Călin Țenche