Sari la conținut

Un neozeelandez printre „stejari”

Campioana Timișoara Saracens dă 10 jucători – cei mai mulți, la naționala României de rugby. Printre aceștia va debuta, la 25 de ani, și aripa neozeelandezul Stephen Shennan, care devine, actualmente, al patrulea sportiv naturalizat care joacă pentru selecţionata lui Lynn Howells.

„Este o oportunitate pentru jucătorii care vin din ţări atât de mici şi cu o atât de importantă cultură pentru rugby ca Noua Zeelandă. Este greu pentru mulţi să fie selecţionaţi. Să mergi şi să evoluezi pentru o altă ţară este bine, ajuţi şi la creşterea jocului acelei reprezentative”, povestește Stephen Shennan, Timișoara Saracens.

Stephen Shennan este de trei sezoane la Timişoara iar, în 2015, a fost unul dintre remarcaţii echipei.

„[Ești mulțumit de ceea ce ai realizat pe teren?] Spre finalul sezonului, da. Mai ales în finală și în jocurile din cupele europene, sunt mulțumit de modul în care am jucat. De-a lungul anului am avut suișuri și coborâșuri, dar, per total, sunt satisfăcut”, mai spune Shennan.

Alți 9 colegi de la club – printre care sudafricanul Jody Rose și tongalezul Paula Kinikinilau vor îmbrăca tricoul „stejarilor” pentru meciurile din Rugby Europe Championship 2016.

„Sunt 10 jucători convocați, în total, este un lucru excelent. O să mă simt ca și cum aș fi, aici, în Timișoara”, continuă neozeelandezul.

Neozeelandezul știe ce are de făcut în perioada următoare și în afara terenului

„Va trebui să îmi fac "temele", să învăț imnul național. Când va veni momentul debutului voi avea, cu siguranță, emoții dar mă voi descurca”, concluzionează, zâmbind, jucătorul celor de la Timișoara Saracens.

31 de jucători a convocat selecționerul Lynn Howells pentru primul joc, din 6 februarie, de la Cluj, cu Portugalia. România va mai întâlni, pe rând, Spania, Rusia, Germania și Georgia.

Reporter: Claudiu Sav

Operator: Dan Șoșdean