Un nou protest pentru salvarea Parcului Eminescu din Arad

Data publicării:
protest parcul eminescu prima

”Eu sunt vechi arădean, născut aici, aici am copilărit în parcul ăsta şi mi-ar părea rău să se distrugă!”, - De ce aţi revenit aici, fiindcă nu este primul protest, mai ales că primarul la un moment dat a spus că renuţă la acest proiect? ”Nu sunt convins că a renunţat încă la idee şi până nu am convingerea asta am să particip la orice formă de protest”, spuneau participanții la protest.

Şi, deşi deocamdată Primăria nu a renunţat la proiect, protestele oamenilor nu au fost în zadar. Prefectura Arad a atacat în instanţă proiectul de hotărâre care propune modificarea parcului, aşa că, pentru moment, procedurile de licitaţie pentru studiul de fezabilitate sunt blocate.

Vom reveni aici până când vom avea garanţia că acest parc va rămâne, deocamdată avem doar declaraţii verbale ale primarului care nu au fost urmate de niciun fel de fapte”, spune Adela Cristea, Asociaţia "Mişcarea Arădeană".

”Noi, în continuare, ne propunem ca de la primăvară inclusiv să participăm cu alți zeci de voluntari la ecologizarea acestui parc, ne propunem să readucem viaţă şi să organizăm evenimente în acest parc”, a adăugat Sebastian Bulumac, de la Asociaţia „Alternativa Civică Arădeană".

Aşa cum s-a întâmplat şi la protestele anterioare, niciun angajat al Primăriei din Arad nu a venit să stea de vorbă cu cei nemulţumiţi.

Reporter: Dan Codre
Operator: Cristian Kovacs
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri