Un tânăr din Arad a decedat din cauza gripei porcine

Data publicării:
grip[a

Un tânăr de 32 de ani din Arad a decedat luni, la Spitalul Județean din Timișoara. Probele trimise la Institutul Cantacuzino, potrivit reprezentanților unității medicale, au confirmat prezența virusului AH1.

Tânărul din Arad a fost transferat la Spitalul Judeţean din Timişoara în 29 decembrie anul trecut.

"El se afla în stare gravă, transferul lui s-a făcut datorită faptului că medicii de la spitalul județean din arad, nu-l mai puteau ventila mecanic pe pacient. În urma transferului, timp de 2 zile am reușit să îl stabilizăm însă pe 1 ianuarie, medicii de pe terapie intensivă au fost practic nevoiți să-i monteze un plămân artificial. Din nefericire evoluția nu a fost una favorabilă iar ieri s-a înregistrat decesul  probele au fost prelevate la spitalul județean din arad, ulterior trimise la institutul cantacuzino iar pe perioada în care acesta se afla internat la noi, am primit și rezultatul, pozitiv, gripă AH1", a declarat Andreea Borboros, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean din Timișoara.

Starea lui de sănătate a tânărului s-a agravat în timp, iar medicii arădeni au considerat că că viaţa pacientului ar putea fi salvată de medicii de la Timişoara.

"Pacientul a fost transferat la Spitalul Clinic de Urgență datorită agaravării stării de sănătate. Pe același fond evoluția pacientului nefiind una favorabilă în data de 7 ianuarie în Spitalul de Urgență din Timișoara a survenit decesul. Important de precizat că pacientul nu a fost vaccinat", a completat Daniela Cîrnațu - purtător de cuvânt DSP Arad 

Virusul AH1 se transmite de la om la om, pe cale aeriană. Specialiștii atrag atenția asupra importanței vaccinării împotriva gripei.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri