Un timișorean, la porțile NBA. La 21 de ani, Alexandru Olah evoluează la Northwestern University 

Data publicării:
nba

Sosit în țară, pentru scurt timp, după ce echipa sa a efectuat un cantonament în Spania, Alex a urmărit amicalul de prezentare al BCT, disputat în compania Stelei Roșii Belgrad.

„Sunt în ultimul an la facultate și o să avem șanse foarte bune să ajungem în NCAA pentru prima dată în istoria Universității. Trebuie tras foarte tare acum pentru că e ultimul meu an și am șanse să ajung în NBA și de abia aștept să merg înapoi pe 17 septembrie", ne-a spus Alexandru Olah de la Northwestern University.

Northwestern University se află în Big 10, cea mai longevivă conferință din istoria disciplinelor sportive din Statele Unite, unde se găsesc universitățile cu cei mai mulți studenți.

„Antrenamentele sunt foarte grele, câte două pe zi. Și sală de forță și pregătire cu antrenorii. Pregătire foarte multă pe individualizare, jocul este mai în viteză, dar intensitatea este aceeași. Toți jucăm foarte puternic, foarte dur", afirmă Alexandru Olah.

Sezonul trecut, trei dintre cei mai buni baschetabliști care au evoluat în campionatul universitar nord american de baschet masculin au fost selecționați de echipe care evoluează în NBA.

„Sincer, la orice echipă m-aș mulțumi să ajung, dar echipa mea preferată e Lakers. Un loc potrivit acolo pe coastă, un loc plin de istorie, cu foarte multe campioante", spune Alexandru Olah.

Alexandru Olah a plecat în 2010 din țară, când era în ultimul an de liceu și a fost ofertat de liceul Point Golden Eagles din statul Indiana. După numai un an a ajuns la echipa universității Northwestern și la finele acestui sezon va fi eligibil pentru NBA.

Reporter: Claudiu Sav
Operator: George Ștefăniță
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri