Undă verde la... trafic civilizat

Data publicării:
n1830 20unda 20verde 20la 20trafic 20civilizat 20290113-46547

Pe marile artere de circulaţie trec în fiecare oră mii de maşini. La orele de vârf se merge bară la bară. Dacă semafoarele ar fi sincronizate, oraşul ar fi mult mai uşor de străbătut. „Unda verde" este posibilă dacă de la un centru de comandă sunt programate toate semafoarele.

La fiecare din cele 134 de intersecţii din Timişoara vor fi montate camere care vor reda în timp real imagini din oraş, care mai apoi vor fi stocate. Centrul de monitorizare a traficului va funcţiona 24 de ore din 24. Şoferii îşi doresc sistemul modern, dar până acum nici nu au îndrăznit să spere la aşa ceva.

Pe lângă fluidizarea traficului şi unda verde dată de sincronizarea semafoarelor, imaginile stocate sunt importante pentru siguranţa pietonilor şi a şoferilor. Tot pe stâlpii din intersecţii vor fi montate radare fixe, dar şi panouri de afişare a informaţiilor din trafic.

Din cele peste 40 de milioane de lei, valoarea totală a proiectului, cea mai mare parte provine din fonduri europene. În perioada următoare, primăria Timişoara va întocmi caietul de sarcini şi va demara procedurile de licitaţie pentru firma care se va ocupa de sistemul de management al traficului şi supraveghere video în Timişoara.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri