Universitarii își dau mâna pentru Timișoara - Capitală culturală europeană în anul 2021

Data publicării:
marilen

Conducătorii învățământului superior din Timişoara sunt de părere că oraşul are toate atu-urile pentru a deveni reprezentanta culturală a României peste opt ani. „Mediul universitar este un mediu puternic pentru că menirea sa nu este doar aceea de a crea forță de muncă, de a crea studenți, de a face educație, ci are și menirea de a se implica direct, cu toate competențele pe care le are prin cadre didactice, studenți, pentru bunul mers al orașului Timișoara", afirmă Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara.

„Populația Timișoarei trebuie să dorească ca orașul să devină capăitală europeană și să se implice în totalitate în aceste acțiuni pentru că fiecare are ceva de oferit", spune Marius Raica, rectorul Universității de Medicină și Farmacie din Timișoara

Rectorii timișoreni cred că această candidatură va ajuta și la dezvoltarea economică și socială a Timișoarei.

„Sunt niște atu-uri pe care cei care coordonează ar putea să le exploateze. Unul este tocmai această Timișoară universitară, tocmai ideea de educație, ideea de progres, ideea de dezvoltare economică. Toate cu consecințe asupra investiției în cultură", ne-a declarat Viorel Șerban, rectorul Universității Politehnica Timișoara.

„Obligația noastră pe care ne-o asumăm ca universități publice este aceea de a contribui la îmbunătățirea vieții", este opinia lui Paul Pîrșan, rectorul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului.

Pe lângă declarația de susținere, universitarii împreună cu reprezentanții autorităților locale au semnat un protocol prin care se angajează să colaboreze la nivel local. Acest lucru înseamnă schimburi de experiență între studenți, între cadrele didactice, dar și folosirea comună a infrastructurii de care dispun universităţile.

„Cei șase rectori și cu subsemnatul am proclamat și asumat Timișoara ca pol universitar de excelență, de mare impact local, regional, național și euroregional", ne-a declarat Nicolae Robu, primarul Timișoarei.

În universitățile din Timișoara, aproximativ 2 000 de cadre didactice le predau celor 50 000 de studenţi veniți din întreaga țară, dar și din străinătate.

reporter: Miodrag Hojda
operator: Adrian Hrișcu
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri