Universitatea de Vest din Timișoara: admiși mai mulți, chiar dacă s-a dat examen

Data publicării:
uvt 2



Andreea Lupitu este din Reşiţa şi a susţinut examen de admitere la Facultatea de Istorie. Pentru a intra la Universitatea de Vest din Timişoara a susţinut un interviu motivaţional. Tânăra spune că examenul de admitere nu a făcut decât să o avantajeze: ”Din punctul meu de vedere a fost o alegere foarte bună, pentru că cei care au luat o notă mică la Bacalaureat au avut şansa să îşi mărească media de admitere. Am avut foarte mulţi prieteni la această universitate, mi s-a recomandat de către foarte mulţi oameni. Ştiam şi eu că (Universitatea de Vest din Timişoara - n.r.) este o universitate de prestigiu şi una foarte bună care îmi va oferi un viitor cum îmi doresc eu ”.

Recomandările dar şi calitatea profesorilor de la Universitatea de Vest din Timişoara au fost importante şi în cazul altor studenţi ai universităţii: ”Profesorii sunt foarte buni, sunt foarte pregătiţi şi profesorii sunt de calitate”, ”Este o universitate foarte bună care oferă multe avantaje. Am un prieten student aici. Mi-a spus cum e aici, cum sunt profesorii care e atmosfera şi mi-a plăcut ideea”.

 

În 2012 la Universitatea de Vest din Timişoara în prima sesiune s-au înscris 4.600 de candidaţi, dar numai 1.700 din cele 2.000 de locuri bugetate au fost ocupate. Anul acesta ,însă s-au înscris doar 4300 de candidaţi, dar au fost admişi aproximativ 1.800 de studenţi pe locurile fără taxă. Aşadar, examenul de admitere a fost de bun augur şi nu a schimbat în rău cifrele.

Mădălin Bunoi, prorectorul Universității de Vest din Timişoara, ne spune: ”Sigur că am avut emoţii, dar dorinţa noastră este una unanimă de a aduce la UVT absolvenți foarte bine pregătiți, care să ştie că îşi doresc să facă cu adevărat acest lucru”

Conducerea Universității de Vest din Timişoara susţine că succesul admiterii se datorează înfiinţării unui departament special care a promovat universitatea în licee - Departamentul pentru relaţia cu mediul preuniversitar şi dezvoltarea carieriei.

Universitatea de Vest din Timişoara a pus la dispoziţia studenţilor în acest an 2000 de locuri bugetate şi alte 4000 la cu taxă.

reporter: Marcela Sferlea
operator: Mago Pal
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri