Vacanță la atelierul de hârtie

Data publicării:
vacanta hartie

În fiecare miercuri, timp de trei ore, copiii din Brad își dau întâlnire cu Răzvan Supuran, meșterul hârtier care îi introduce în lumea nouă și fascinantă a hârtiei reciclate. Copiii au învățat rapid teoria, iar bucuria lor cea mai mare a fost să pună în practică tot ce li s-a explicat. Pas cu pas, elevii au reciclat manual sute de bucăți de maculatură folosite.

„[Acum ce încerci să faci?] Să dezlipesc asta de pe pânză. [Să o pui după aia la uscat?] Da, pe astealalte”, spune un copil prezent în tabără.

„Am învățat că putem să reciclăm hârtia chiar dacă a fost folosită. Am luat hârtia, am pus-o la umezit, dup-aia am rupt-o. Apoi am dat-o prin sită și am presărat-o. Uitați rezultatul”, povestește un altul.

„[De ce este important să reciclăm hârtia?] Pentru că protejăm mediul înconjurător”, adaugă un alt elev.

Meșterul care îi îndrumă pe copii vrea ca aceștia să învețe că reciclarea hârtiei este o chestiune simplă, la îndemâna oricui. În plus, prin aceste îndeletniciri, se poate salva și meșteșugul antic al prelucrării hârtiei. 

„Dacă noi ca oameni n-am fi inventat hârtia, nu știu pe ce am fi comunicat, păstrat și transmis informațiile pe care le-am câștigat de-a lungul istoriei noastre”, precizează Răzvan Supureanu, meșter hârtier.

„Scopul atelierului de la Brad este de a recicla în primul rând în mod plăcut hârtia și de a petrece o vacanță cât mai inedită”, adaugă Monica Dușan, directorul Muzeului Etnografic Brad.

În procesul de reciclare a hârtiei s-au implicat și părinții celor mici, hotărâți să ajungă în această vară la cât mai multe întâlniri cu meșterul hârtier. Atelierele de vacanță dedicate elevilor sunt gratuite.

Reporter: Andrada Velciov

Operator: Tiberiu Mariș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri