Sari la conținut

Vacanţe la preţ de vilă. Un timişorean a plătit o jumătate de milion de euro pentru o croazieră pe Dunăre

Pentru o aniversare exclusivistă, un important om de afaceri din Timişoara a plătit nu mai puţin de 500 000 de euro. Vacanţa a reprezentat o croazieră de 5 zile pe Dunăre, în România şi Serbia. Dincolo de suma fabuloasă, un astfel de sejur nu este deloc uşor de organizat, spun reprezentanţii agenţiei de turism.

”Problema a fost că vaporul respectiv a trebuit adus de la Amsterdam. A fost un private party cu 50 de invitaţi”, ne spune Claudia Gherna, reprezentanta agenţiei de turism.

Un alt român, tot din Timişoara, a plătit aproape o sută de mii de euro pentru o vacanţă în insula Mauritius, urmată de o săptămână în Dubai. Clientul a dorit să se răsfeţe într-o vilă prezidenţială cu plajă privată, a cerut un iaht cu care să se plimbe, acces la restaurantul subacvatic, băuturi de 10 000 de dolari. Însă pretenţiile nu s-au oprit aici.

A văzut un aparat foto, ne-a sunat din avion, că îşi doreşte în Dubai să aibă aparatul ăla foto. Asta înseamnă mobilizare din partea noastră. Clientul poate să ceară orice”, spune Claudia Gherna.

Anual, mulţi români sunt dispuşi să cheltuiască zeci de mii de euro pe vacanţe. Cei care dau sume fabuloase pe doar câteva zile de odihnă , spun că răsfăţul nu poate fi măsurat. Tinu Vidaicu deţine un club din Timişoara şi este printre acele persoane pentru care vacanţa este o investiţie care merită toţi banii: Presupune servicii de calitate, servicii superioare, de la cei mai buni şi talentaţi şi mai scumpi bucătari ai lumii, până la a reuşi să faci tot felul de sporturi extreme, în deplină siguranţă. Merită pentru că, după o perioadă de muncă asiduă, vrei să investeşti în plăcerile tale”.

La polul opus sunt românii care au un salariu mediu şi anul acesta vor alege ca destinaţie de vacanţă Grecia, Bulgaria sau litoralul românesc, spun reprezentanţii agenţiilor de turism.

”De exemplu, pe Grecia, un individual, de 3 stele, pachetul începe de la 250-300 de euro, de persoană, cazare la un hotel de 3 stele”, ne informează Raluca Ungureanu, vicepreşedintele Autorității Naţionale de Turism.

Oferte pe alese vor fi prezentate în cadrul unui târg de turism, organizat la Timişoara începând cu 21 martie.

reporter: Adina Iriza
operator: George Ştefăniţă
editor web: Călin Țenche