Sari la conținut

Val de contestații după Evaluarea Națională

”După ce au apărut primele rezultate la Evaluarea Națională, pentru disciplina Limba și Literatura Română au fost depuse un număr de 342 de contestații, la disciplina Matematică, un număr de 91 de lucrări se solicită a fi recorectate, din care 7 în limba germană”, precizează Aura Danielescu, inspector școlar general în cadrul ISJ Timiș.

Mai exact, după sesiunea de anul trecut, aproape 100 de elevi au cerut să le fie recorectată lucrarea la Limba Română, și alți 43 au fost nemulțumiți de rezultatul obținut la Matematică.

Singura probă unde a fost depus un număr aproximativ egal de contestații a fost cea de la Limba maternă, unde șapte elevi au cerut să le fie reanalizată lucrarea.

Rezultatele finale, după recorectarea lucrărilor, se vor afișa mâine la centrele unde elevii au susținut examenele. Potrivit cifrelor furnizate de Inspectoratul Școlar Județean, anul acesta, rezultatele absolvenților de gimnaziu au fost vizibil mai slabe. Față de 2013, cu 8% mai puțini elevi au reușit se obtină medii peste 5.

reporter: Raluca Popa
operator: George Ștefăniță
editor web: Călin Țenche