”Verde pentru Biciclete” organizează, la Timișoara, “Numărătoarea de Toamnă”

Data publicării:
verde pentru biciclete 2



Pe platforma Timco de pe str. Circumvalațiunii nr. 8-12, reprezentanții ”Verde pentru Biciclete” vor distribui numere de bicicletă, apoi de la ora 11, se va pleca pe traseul: strada Circumvalațiunii - Strada Gheorghe Lazăr- Bulevardul Cetății- strada Miresei- Calea Aradului - Calea Alexandru Ioan Cuza- Strada Oituz- Bulevardul Take Ionescu- Strada Simion Bărnuțiu- Calea Dorobanților- Strada Andrei Șaguna - strada Ștefan Octavian Iosif- Strada Ștefan cel Mare - Calea Stan Vidrighin – Piața Gheorge Domășnean - Bulevardul Doctor Iosif Bulbuca - Strada Arieș - Strada Surorile Martir Caceu - Stadionul Dan Păltinișanu.

Acolo, la stadion, vor avea loc demonstrații de sărituri pe bicicletă, facepainting/bodypainting, expoziție de biciclete speciale, o alta de fotografii de la evenimentele VpB, sesiuni foto cu participanți ”Și eu susțin VpB”, un atelier dECOrare sacoșe ECO Club Timișoara.

Ce înseamnă cinci ani de ”Verde pentru Biciclete”?

”La prima pedalare prin oraș, am numărat 652 de bicicliști, iar la Pedalarea de Primăvară – peste 3.000, în 2008, au existat aproximativ 6 km de pistă pentru biciclete; acum sunt aproximativ 60; 13.800 de numere de bicicletă, peste 40 de proiecte dedicate mersului pe bicicletă, vizând toate categoriile de vârstă, nouă pedalări de mare anvergură, 30 ture pe bicicletă în afara orașului, trei pedalări pentru debutul Săptmămânii Mobilitătii Europene, concursuri de bicicletă, în Timișoara și la Arsenal Park, proiecte educative pentru elevi, campanii de conștientizare , campanii dedicate companiilor și angajaților din companii, montarea de rastele ”Verde pentru Biciclete” în școli, pe străzi pietonale, la diverse instituții și firme, respect în trafic între participanți: pietoni – bicicliști - șoferi, număr crescut în mod exponențial de bicicliști pe străzile orașului”, au enumerat cei de la ”Verde pentru Biciclete”.

CITEȘTE ȘI: Verde pentru Biciclete - timișorenii au ieșit, cu mic, cu mare, la plimbare și “Verde pentru Biciclete”, a patra tură ciclistă a anului pornită de la Timișoara

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri