Verde pentru Biciclete: toamna, la Timișoara se numără... pasionații de pedalat

Data publicării:
Verde pentru Biciclete prima



Cei din familia Turţi sunt participanți fideli al plimbărilor organizate de ”Verde pentru Biciclete”, fiind alături de campanie încă din prima zi. În urmă cu doi ani a apărut şi Maria, astfel că bicicleta a fost transformată pentru noul membru al familiei. Ciprian Turţi afirmă: ”O avem de vreun an de zile şi e super ok, în sensul că copilul e mult mai în siguranţă decât pe scaunul de bicicletă”.

Verde pentru Biciclete 01
Verde pentru Biciclete 01


Sute de biciclişti au venit la ”Numărătoarea de Toamnă”
, atât pentru ei, cât şi pentru a-i sensibiliza pe cei care încă nu au adoptat acest mijloc de transport. Ei speră de asemenea, ca si numărul kilometrilor de pistă să crească: ”Mă bucur că tot mai multă lume iese cu bicicletele şi e un sport super, îl promovăm cât putem, încurajăm şi copiii să iasă, să avem piste”, ”La început a fost foarte slab, acum sunt mai multe piste, dar am auzit că o să facă şi mai multe”, ”Pentru mişcare, pentru sănătate, să vadă lumea că-s mulţi biciclişti în Timişoara, poate mai primim nişte piste”. 

După un traseu pe marile artere ale Timișoarei, bicicliştii s-au adunat la în faţa Stadionului ”Dan Păltinişanu”, unde i-au aşteptat alte suprize. Aici au ţinut însă să sărbătorească cinci ani, prin eliberarea baloanelor ”Verde pentru Biciclete”.

”Acum cinci ani am debutat campania, de cinci ani Timişoara e mai verde, mai verde pentru biciclete. Am creat o comunitate puternică de biciclişti, se vede acest lucru pe străzi, în fiecare zi”, susține Romina Faur, coordonator ”Verde pentru Biciclete”.

Numărătoarea pasionaţilor pe două roți continuă, la fel şi cea a pistelor. În prezent, în Timişoara sunt peste 60 de kilometri de piste pentru biciclete.

CITEȘTE ȘI:
Verde pentru Biciclete: timișorenii au ieșit, cu mic, cu mare, la plimbare 

Reporter: Maria Rohnean
Operator: Alin Lungu
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri