Sari la conținut

Vestul, între Iohannis și Ponta

 • În județul Timiș, Klaus Iohannis a primit 42,03% din voturi, urmat de Victor Ponta, care a obținut un procent de 29,66%. Pe locul trei s-a clasat candidatul independent Monica Macovei, cu 6,19%, iar pe patru Elena Udrea, cu 5,95%. Călin Popescu Tăriceanu a adunat 5,2% din sufragii.

 • În județul vecin, Arad, situația este similară. Și aici, câștigătorul primului tur al alegerilor prezidențiale este Klaus Iohannis, cu un procent de 44,55%. Victor Ponta este a doua opțiune a arădenilor, care l-au votat în procent de 29,48%. Pe locul trei se află Elena Udrea care a obținut 4,92% din voturile valabile exprimate. Diferit față de Timiș, în Arad, poziția a patra este ocupată de Dan Diaconescu cu un procent de 4,22%. El este urmat de Călin Popescu Tăriceanu, cu 4,12%, iar Monica Macovei a strâns 2,83% din voturi.

 • Victor Ponta a reușit să obțină cele mai multe voturi din vestul țării în județul Hunedoara, 43,55%. Candidatul ACL a ieșit pe locul doi cu 31,58% din voturi, urmat pe trei de Călin Popescu Tăriceanu care a primit votul a 5,52% dintre alegători. Dan Diaconescu a reușit să adune 3,95% din sufragii și se situează pe locul patru, urmat de Vadim Tudor cu un procent de 3,45%. Monica Macovei a primit puțin peste 2% din voturile hunedorenilor

 • În județul Caraș-Severin tot candidatul PSD a fost desemnat câștigător, cu 43,03% din voturile exprimate. Klaus Iohannis a fost a doua opțiune a cărășenilor și a primit 34,48%. Pe locul trei se clasează Dan Diaconescu cu un procent de 5,41%. Elena Udrea a primit încrederea a 4,45% dintre alegători, iar Tăriceanu se află pe locul patru cu 4,07%. Monica Macovei a strâns 2,19% din sufragii.

 • Cea mai mare prezență la vot din vestul țării a fost înregistrată în județul Hunedoara. Peste 54% dintre alegătorii de aici au mers la vot. Și timișenii au ieșit la vot în numpr mare, prezența fiind de 51,37%. În județul Arad mai puțin de jumătate dintre persoanele cu drept de vot și-au exprimata acest drept. La urne au ajuns 49,05% dintre ei. În zona de vest, codaș este județul Caraș-Severin, unde 48,51% dintre alegători au votat.

Redactor: Caterina Ledrer
Editor Web: Răzvan Bulacu