Vestul, magnet pentru migranți

Data publicării:
frontiera migranti


„Cât ai plătit ca să treci granița? 500 de euro!”, recunoaște un migrant.

După ridicarea gardului între Serbia și Ungaria nu e lună în care migranții să nu forțeze frontiera de vest a României.

„Polițiștii spun că cei mai mulți migranți încearcă să intre ilegal în România prin zona punctului de trecere a frontierei de la Lunga. De aici ar trebui să străbată 60 de kilometri până la Beba Veche, iar de acolo să treacă în Ungaria” - Vlad Ungar, reporter Digi24 Timișoara.

Din ianuarie și până acum, în țara noastră au încercat să intre de trei ori mai mulți migrant, comparative cu anul trecut.

„În primele trei luni ale acestui an polițiștii de frontieră timișeni au depistat în timp ce încercau să intre ilegal în România 90 de cetățeni srăini. Anul trecut au fost depistați în zona de competență 25 cetățeni străini”, precizează Roxana Costache, purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Timișoara.

Planul e bine pus la punct cu ajutorul unor călăuze din Serbia. De curând, polițiștii l-au reținut pe unul din membrii rețelei.

„Cetățeanul sârb avea rolul de călăuză a migranților, iar aceștia au declarant că s-au cunoscut în Belgrad unde au oferit o mie de euro de persoană unui alt cetățean sârb pentru a îi sprijini să ajungă în Germania”, continuă Roxana Costache, purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Timișoara.

Bărbatul va trebui acum să răspundă acum întrebărilor anchetatorilor.

„Curtea a dat o decizie prin care menține soluția arestului preventiv de 30 de zile”, spune și Cristian Pup judecător, Curtea de Apel Timișoara.

Cel mai mare val de migranți care a încercat să intre în România a fost la începutul acestui an și a fost fformat din 60 de oameni din Pakistan, Afganistan, Somalia, Maroc şi Irak.

Reporter: Vlad Ungar

Operatori: Dan Petcu și Mihai Pop

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri