Sari la conținut

Viața după Colectiv. Cele mai multe cluburi din Timișoara au fost închise de Halloween

Au fost însă și excepții. Sute de de tineri au petrecut de în noaptea de sâmbătă spre duminică în cele câteva cluburi deschise în complexul studențesc din Timișoara. Chiar dacă muzică a răsunat în boxe, iar băutura a curs până dimineață, mulți petrecăreți s-au gândit că oricând ar putea fi în pericol:

Îmi pare rău pentru tot ce s-a întâmplat dar... [Dar totuși petreci?] Da, trăiesc cu ideea că o să se întâmple și aici", spune un timișorean.

„Cred că oamenii nu s-au gândit la repercursiuni, adică să dai cu artificii așa într-o hală mică e aiurea rău de tot. [E în siguranță aici?] E ok", povestește un altul.

„Petrecem, suntem tineri. Dumnezeu să îi ierte! Condoleanțe” , continuă un alt petrecăreț.

Barmanii recunosc că tragedia din București i-a făcut și pe ei să se gândească de două ori înainte să plece la lucru, la pericolele la care  se expun în timpul petrecerilor.

„M-a speriat. O parte din încasările din seara asta vor fi donate către familiile afectate. Chiar azi dimineață am avut un șoc pot să spun. [De ce?] Pentru că m-am pus în locul lor și am avut un șoc", spune și Alex Hrinciuc, barman într-un local din Timișoara.

Reprezentații unuia dintre cluburile în care s-a dat liber la distracție în zilele de doliu național au anunțat că banii obținuți din încasări vor ajunge la victimele din Club Colectiv

„Am plătit către fundație, pentru victimele din București și cred că așa cu suma asta am ajutat mult mai mult decât ținând clubul închis. Am oprit muzica, am stins luminile, a fost liniște mai bine de un minut, toată lumea și-a îndreptat gândurile către persoanele dispărute și către cei din spital”, a explicat Adrian Tudoran – managerul unui club din Timișoara.

În incendiul de vineri seara, de la București, 32 de oameni au murit iar 140 au fost răniți. Dintre aceștia, peste 85 sunt încă în stare critică.

Reporteri: Vlad Ungar și Raluca Popa

Operator: Dan Șoșdean

Pe aceeași temă