Sari la conținut

Victorie în primul meci din play-off: RCM Timișoara - Farul Constanța 28-16

Timișorenii au intrat mai motivați pe teren și au reușit să conducă cu 12-3 la pauză, în urma a patru penalități transformate de Calafeteanu. Primul eseu al meciului a venit în minutul 57, în dreptul gazdelor. Lemnaru a dus scorul la 20-6. Jucătorii de la malul mării au avut o tresărire de orgoliu și au reușit și ei să culce balonul în terenul timișorenilor, ducând scorul la 22-13, însă nu a fost suficient pentru a reveni. Finalul meciului a însemnat tranformarea a două penalități, câte una de fiecare parte, iar RCM Timișoara și-a asigurat prezența în semifinalele Superligii după primul meci din play-off. Scorul final a fost 28-16. Valentin Calafeteanu a reușit 23 de puncte în acest meci.

„Sunt mulțumit de acest lucru, am muncit, mi-am dorit în aceste meciuri să îmbunătățesc procentajul pentru că, în timpul sezonului, n-am avut continuitate nici din punct de vedere al jocului, nici din punct de vedere al jocului la bețe. Am făcut rotație cu Gabriel. A șutat și el, am șutat și eu. Însă în aceste meciuri trebuie să mă concentrez cât pot eu de mult pentru că fiecare punct contează", spunea Valentin Calafeteanu.

Rugbiștii constănțeni s-au așteptat la un meci dificil, dar pun înfrângerea pe seama oboselii acumulate în acest sezon.

„Știam că va fi greu. Orice meci împotriva Timișoarei, fie că jucăm acasă, fie că jucăm în deplasare, este dificil. Poate suntem obosiți, poate calitatea băncii de rezerve trebuie îmbunătățită, dar am fost mulțumit că am ținut pasul pe tabela de marcaj", a afirmat Neil Kelly, antrenorul celor de la Farul Constanța.

Pentru următorul meci din play-off, antrenorul Danie de Villiers pregătește o strategie diferită: „Am pregătit câteva scheme noi pentru acest joc care au ieșit chiar foarte bine. Baia Mare este o echipă complet diferită, au un tip de joc complet diferit și avem câteva planuri pentru meciul cu ei".

Înfruntarea cu Baia Mare va avea loc sâmbătă, pe terenul principalei contracandidate la titlu.

Reporter: Miodrag Hojda
Operator: Dan Șoșdean
Editor web: Călin Țenche