Victorie pentru RCM Timișoara, pe stadionul ”Dan Păltinișanu”, sub lumina nocturnei

Data publicării:
rugby-2

Constănțenii au deschis scorul, cu o penalitate executată de Florin Vlaicu. A fost singura oară când echipa de la malul mării s-a aflat în avantaj. Echipa lui Danie de Villiers s-a distanţat până la pauză la 27-6, după eseurile lui Moala Viliami, Kinikinilau şi Shennan şi loviturile de picior ale lui Calafeteanu.

După pauză, Farul a strâns tabela după eseul lui Agiacăi, reuşit pe fondul superiorităţii numerice survenite după cartonaşul galben văzut de Rus. Cu 3.000 de fani în spate, gazdele au forţat bonusul ofensiv, pe care l-au reuşit la ultima fază din meci, după eseul lui Fercu.

”Foarte frumos și sperăm să revenim aici. Sperăm să devină și casa noastră. Ne-am obișnuit cu terenul, e un teren bun. Spectatorii au fost aproape de noi, i-am simțit alături și asta ne-a ajutat ca, pe finalul partidei, să obținem punctul bonus”, ne-a declarat Valentin Popîrlan, de la RCM Timișoara.

”A fost o confruntare foarte dificilă. Nu cred că scorul a reflectat cât de dificil a fost. În prima parte a meciului, am plătit scump pentru una sau două greșeli, iar asta, probabil, a dus la inegalitatea scorului”, spune Neil Kelly, antrenorul celor de la Farul Constanța.

”Sunt foarte mulțumit de rezultat. A fost, însă, un meci foarte frustrant pentru mine. E timpul ca noi să privim dincolo de rezultate. Ca și antrenori, încercăm să punem lucrurile în ordine, pentru ca rugby-ul românesc să poată crește. Sunt convins că Neil, care a vorbit mai devreme, este în asentiment cu mine”, a afirmat Danie de Villiers, antrenorul celor de la RCM Timișoara.

RCM Timișoara ocupă locul 3, în Superligă, iar etapa viitoare va evolua în deplasare, la CSM Olimpia Bucureşti.

reporter: Ioana Sapianu
operator: Viorel Jiva
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri