Vila din curtea palatului

Data publicării:
vila din curte

Palatul Ancora este un simbol al Timișoara și a fost sediul autorităților portuare acum un secol când raul Bega era navigabil, cu timpul însă a devenit bloc de locuințe, iar acum mai multe familii locuiesc acolo. Întoarsă din concediu Luminița Simionescu că in curtea palatului a răsărit ..o vilă. 

„Nu mai am lumina în casă, sunt disperată, am avut impesia că m-au îngropat de vie.  Am zis că mă duc la Robu să îi zic că s-a mutat aici cimiturul din Șagului”, povestește Luminița Simionescu, proprietarul clădirii alăturate. 

„În acest moment mai puțin de un metru separă vila construită fără autorizație de vechea clădire istorică.  Sunt de fapt mai puțin de 70 de centimetri”, Vlad Ungar, Digi24 Timișoara. 

Curtea clădirii vechi de mai bine de un secol era până acum loc de relaxae, dar de curând s-a transformat  ... în șantier. Vecinii i-au reclamat pe cei care își construiau casa acolo. Așa au aflat ca acțiunea lor e ilegală.

„Vecinii nu-s de acord cu așa ceva. Știu că nu-i autorizație.Și noi am depus o plângere. Pentru că ne acoperă un geam și nu suntem de acord cu așa ceva” 

Putea omul să nu facă, el o zi că face mansardă peste, cum să zic un acoperiș că nu era acoperișul calumea, acuma că el s-o băgat în colo”, spun vecinii.

Poliția Locală i-a amendat cu opt mii de lei  pentru că au construit fără autorizație în curtea unei clădiri istorice.

„Și chiar dacă lucrările la vila din curtea imobilului istoric s-au oprit în acest moment, cei care au început să construiască aici riscă acum un dosar penal”, Vlad Ungar, reporter Digi24 Timisoara

„S-a întocmit documentația pentru sesizarea organelor de urmărire penală în acest caz. Este evident că un dosar penal este mult mai grav decât o sancțiune contravențională”, explică Daniela Seracin, purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Timișoara 

Autoritățile locale spun că au cerut oprirea lucrărilor.

„S-a fixat un termen pentru demolare sau pentru obținerea de aprobări de intrare în legalitate, nu sunt întrunite condițiile pentru așa ceva”, Nicolae Robu, primarul Timișoarei

Vila va putea fi demolată doar dacă instanța de judecată va da un mandat în acest sens.

Reporteri: Angela Novăcescu și Vlad Ungar

Operatori: Andrei Marina, Adrian Ionescu, Mihai Pop

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri