Vinul, povestea spusă de arome și culori. La Timișoara, curioșii au putut afla secretele nobilei băuturi

Data publicării:
Secretele vinului 12

”Vinul este o ființă vie, care se naște, se dezvoltă, ajunge la apogeu, apoi îmbătrânește și în final se stinge. Secretul este să îl consumăm în momentul în care ne poate oferi plăcerea maximă”, spune Zoltán Szövérdfi-Szép, specialistul care a inițiat cursanții în tainele vinului.

Se spune că e o adevărată știință băutul vinului și că numai cei inițiați pot aprecia cu adevărat un vin bun. Specialistul Zoltán Szövérdfi-Szép, cu o experiență de mai bine de zece ani în domeniu și absolvent al cursului Wine and Spirit Education Trust, a inițiat pasionații în tainele degustării vinului.

Secretele vinului 01
Secretele vinului 01

 
Fie că vor să devină sommelieri, fie sunt doar pasionați, participanții la curs au petrecut o zi memorabilă. Pe rând, au gustat și evaluat 13 feluri de vinuri, totul într-o atmosferă caldă și prietenoasă. Cursul a durat mai bine de opt ore, iar participanții au aflat toate detaliile despre arome, păstrare, servire sau istoria vinului.

„Sunt foarte multe persoane cărora le place vinul, îl consumă frecvent, dar dacă le este pusă întrebarea de ce le place un vin nu știu să răspundă. Acest curs ne ajută să înțelegem mai bine povestea vinului pe care îl degustăm și ne oferă o bază cu care putem alege mai ușor un vin bun de pe rafturile magazinelor”, ne precizează Zoltán Szövérdfi-Szép.

Și așa, din categoria pasionați au trecut în categoria inițiaților. Lecția despre vinuri contribuie atât la formarea, cât și la educarea gusturilor.

Reporter: Sorina Covlea
Operator: Cosmin Pîrlogea
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri