Sari la conținut

Volei pe plajă, în marea de beton. Competiția are loc în Parcul Rozelor din Timișoara

Timp de cinci zile, Baza Sportivă din Parcul Rozelor din Timișoara poate fi confundată ușor cu o plajă de pe litoral. Asta după ce Clubul CSM Timișoara împreună cu autoritățile locale au adus pentru prima dată în oraşul de pe Bega, Balcaniada de Beach Voley. Chiar dacă terenul este unul improvizat, condițiile de joc sunt chiar mai bune decât pe o plajă obișnuită, spun jucătorii.

”Din punctul meu de vedere, terenul acesta, improvizat cum spuneți, mi se pare superior unei pleje pe care putem găsi scoici, cioburi si alte obiecte. Sperăm să urcăm pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, să se termine bine la ambele competiții”, precizează Ioana Ordean, vicecampioană balcanică U20.

”E chiar cel mai bun teren de beach voley din țară și altundeva nu cred ca s-ar putea ține mai bine o competiție decât aici.Vântul nu bate la fel de tare ca pe plajă și jocul se poate desfășura mult mai bine. Să ajungem cât mai sus, dacă nu locul 1, măcar pe podium”, afirmă Lucian Bădiceanu, jucător la CSS Bega.

Iar șansele pentru reușită sunt mari, mai ales că, printre jucători, se află vicecampioni balcanici la competițiile de juniori sub 20 de ani. România participă cu trei echipe feminine și patru masculine, după cantonamente intense făcute înainte de joc.

”Sperăm să aducem medalii balcanice pentru România, băieții sunt buni, avem campioni balcanici la Under 20, aici avem o competiție la o vârstă puțin mai mare, sperăm și aici să aducem medalii”, ne-a declarat Dan Jitaru, antrenorul loturilor naționale ale României.

Amenajarea terenului în Timișoara nu a fost ușoară. Pe cei 2000 mp de nisip au fost amenajate două terenuri oficiale de joc și un teren de antrenament. ”Am adus 900 de tone de nisip. A durat doar transportul aproape o săptămână și încă o săptămână amenajarea lui, însă încercăm să facem asta pe termen cât mai lung. Nu vă ascund că, la anul, vrem să organizăm Europenele de Beach Voley și peste doi ani Mondialele”, afirmă Horia Cardoș, organizator.

Premiile puse în joc la Campionatul Balcanic ajung la 4.000 euro și constau atât în bani cât și în materiale pentru jucători. La competiție s-au înscris 120 de participanți din țară, dar și din Grecia, Serbia, Bulgaria sau Republica Moldova. Competiția se desfășoară până în 17 august.

Reporter: Raluca Popa
Operator: George Ștefăniță
Editor web: Călin Țenche