Voleiul pe plajă revine în Parcul Rozelor. De mâine până duminică se va desfășura Satelitul feminin CEV

Data publicării:
volei

Mai multe detalii despre întrecere ne-a oferit, în cadrul jurnalului Digi24 Timișoara, reporterul Claudiu Sav.

La start vor fi și trei echipe din România

„Am pornit, anul trecut, un proiect pe termen lung, prin care Timișoara să fie cel mai important, cel mai fierbinte punct din România în ceea ce privește voleiul de plajă", spune Horia Cardoș, președinte ACS Agroland Timișoara.

La satelitul feminin CEV participă și trei formații românești. Cuplul Adriana Melniciuc - Adelina Ungureanu va fi cap de serie numărul șase. Cele două jucătoare de 17, respectiv 15 ani sunt legitimate la Agroland Timișoara și au obținut, recent, bronzul la Balcaniada U20 și argintul la Naționalele junioarelor.

„Avem șansa să jucăm cu echipe de top din lume, echipe medaliate la Europene, la Mondiale. Sperăm să câștigăm cel puțin un meci, să jucăm frumos, să ne respectăm și pe noi și adversarele. Sperăm să ne ridicăm la nivelul acestei competiții", precizează Adriana Melniciuc - ACS Agroland Timișoara.

„Avem fete foarte tinere. Pe lângă cele de 17 și 18 ani, mai avem două sportive de 13, respectiv 15 ani, care chiar sunt la început de drum și care pornesc cu dreptul în acest traseu spre performanță, spre înalta performanță", ne-a declarat Dan Jitaru - coordonatorul loturilor naționale.

Celelalte două echipe vor fi compuse din Ioana Ordean (revenită după o accidentare) / Florina Murariu (jucătoare în vârstă de doar 13 ani), respectiv Beatrice Galiț / Andreea Bârsășteanu.

Turneul începe mâine, de la ora 14, fiind programat așa-numitul country quota. Patru echipe ale Germaniei vor lupta pentru un singur loc în sesiunea de calificări. Joi vor intra în scenă echipele participante în sesiunea de calificări, care vor lupta pentru cele opt poziții de pe tabloul principal. Vineri și sâmbătă, vor avea loc meciurile de pe tabloul principal, pentru ca duminică să fie programate semifinalele și finalele.

Reporter: Claudiu Sav
Operator: Dan Petcu
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri