Voluntari pentru sănătate. Fondurile pentru renovarea saloanelor unui spital provin din sponsorizări

Data publicării:
voluntari sanatate

Familia Morar a venit încă de dimineaţă la spital şi s-a apucat de treabă. De la vopsitul caloriferului şi până la zugrăvitul tavanului, părinţii, alături de fiică, au hotărât că unitatea sanitară are nevoie de ajutorul lor.

”Nu mă deranjează să dau o mână de ajutor, şi cred foarte mult în spiritul de într-ajutorare şi în spiritul românesc de-a merge unii la alţii şi de a se ajuta reciproc. Am aflat întâmplător şi mi-a luat doar o secundă să mă hotărăsc, sunt cu fiica mea şi cu soţul meu şi ne bucurăm foarte mult să putem face asta”, spune Angela Morar, voluntar.

După refacerea tencuielii, a pardoselii, dar şi a mobilierului, urmează pictarea pereţilor cu desene specifice copilăriei. Micii pacienţi nu pot fi decât încântaţi de acest lucru, spre mulţumirea părinţilor.

”E frumos, arată mult mai bine, am mai fost la un spital şi e chiar aşa aranjat şi condiţiile sunt puţin mai ok”, precizează Mărioara Sicoe, mama unei paciente.

Totul a pornit în septembrie, când tatăl unui fetiţe internate în spital a renovat salonul în care a fost tratată fiica sa din bani proprii. Atunci, o asociaţie din Timişoara a hotărât să continue renovarea întregii secţii, adică restul de 10 saloane şi bucătăria.

”Copiii sunt foarte entuziasmaţi de desenele de acolo, chiar am urmărit la un moment dat o scenă în care un copil căruia îi era pusă o perfuzie plângea şi, la un moment dat, s-a oprit şi a început să povestească despre girafele de pe pereţi”, relatează Ioana Vârtosu, preşedintele Asociaţiei „Şcoala Mamei Junior".

În paralel se repară acoperişul spitalului, faţada şi holurile, cu bani din bugetul primăriei, aproape 250 de mii de euro.
”Un lucru foarte bun că avem ajutor din mai multe părţi, pentru că suntem chiar în nevoie.Spitalul, de ani de zile, nu a beneficiat de investiţii şi modernizare şi toată lumea ştie care sunt condiţiile spitaliceşti la noi în ţară”, ne-a declarat Virgil Musta, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecţioase „Victor-Babeş" din Timişoara.

Lucrările la saloane se vor termina în aproximativ două luni, iar cele mai ample, până la sfârşitul acestui an. Spitalul nu a beneficiat de fonduri de la stat de mai bine de 15 ani.

Nereguli la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara 

Reporter: Maria Rohnean
Operator: Dan Petcu
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri