Sari la conținut

Voluntariat pentru condiții decente în spital. Vor fi reabilitate 11 saloane de la Spitalul "Victor Babeș"

Lucrările au demarat deja la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş", deoarece membrii asociaţiei iniţiatoare speră ca saloanele să fie modernizate până la sfârşitul lunii martie. Voluntarii lucrează de zor, pentru ca viitorii pacienţi să fie internaţi într-un mediu plăcut. O simte cel mai bine acest domn, care este internat de două zile cu băieţelul său în spital: ”Din punctul meu de vedere şi cu siguranţă şi al lui, pentru că atunci când am intrat în salon, prima privire a fost pe pereţi şi a zis: „Uite!", este foarte frumos, contează foarte mult mediul ambiental, mai ales în convalescenţă sau postoperator”.

De cealaltă parte, pacienţii care încă sunt internaţi în saloanele încă nerenovate apreciează iniţiativa voluntarilor: ”Într-adevăr că ar putea fi îmbunătăţite. Foarte binevenit şi condiţiile să fie mai bune”.

Saloanele vor arăta ca noi. Se va înlocui tencuiala, saltelele de pe paturi, băile, geamurile şi pardoseala.

"O să fie schimbate paturile, saltelele, aşternuturile, lenjeriile, cu imprimeuri frumoase pentru copii să fie prietenoase, mobilierul din fiecare salon şi inclusiv mobilierul din bucătărie, care va fi unul profesional, absolut luat de la 0", afirmă Ioana Vârtosu, preşedintele Asociaţiei Şcoala Mamei Junior.

Şi angajaţii firmelor care au hotărât să se alăture acestei acţiuni aşteaptă ca saloanele să arate întocmai ca într-un spital european. Munca va fi prestată în afara orelor de program.

"Prima dată vom scăpa de lucrurile de care nu avem nevoie, apoi vom continua să facem totul frumos. Vom picta, vor veni artişti, vom face să fie frumos pentru copii, să aibă ce vedea şi să le placă, pe cât posibil, şederea. Este un spital, bineînţeles, dar hai să-l facem un pic plăcut pentru ei", spune Klaus Ohlwein, reprezentantul unei firme sponsor.

Până şi reprezentanţii unităţii sanitare apreciază gestul făcut de voluntari, mai ales că nu dispun de bugetul necesar pentru această activitate.

"Condiţiile din spitale nu sunt întotdeauna cele mai bune, şi orice ajutor ne ajută pentru a ne dezvolta şi a le oferi pacienţilor noştri ceea ce trebuie şi ceea ce este bine să le oferim, nişte condiţii de cazare civilizate", ne-a declarat Virgil Musta, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş" din Timişoara.

Primăria Timişoara a alocat spitalului 900 de mii de lei, la începutul acestui an, însă banii au ajuns doar pentru reabilitarea acoperişului şi refacerea instalaţiei de încălzire şi a celei de canalizare.

Voluntariat pentru condiții decente în spital. Vor fi reabilitate 11 saloane de la Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeș" Timișoara

Reporter: Maria Rohnean
Operator: Mihai Pop
Editor web: Călin Țenche