Wilhelm Muhle, cetățean de onoare post-mortem, cu casa într-o stare de plâns!

Data publicării:
casa muhle



Până ce se va lua o decizie în instanță în această privință, Primăria Timișoara nu poate interveni. În iarnă, autoritățile au încercat să ofere un minim de protecție construcției, să nu mai pătrundă apa, însă chestiunea clădirii nu s-a reglementat așa cum au dorit miile de timișoreni: casa să redobândească frumusețea de odinioară, să fie un bun al întregului oraș!

Chestiunea Casei Muhle a indignat societatea civilă: au fost deschise acţiuni în instanţă împotriva proprietarilor Casei Mulhe şi s-a aplicat o amendă de 8000 de lei pentru neconservarea monumentului istoric.

Să ne amintim de Wilhelm Mühle, unul dintre cei mai importanţi florari ai Europei

”Florile lui (Wilhelm Mühle) se vindeau în toată Europa de Sud-Est, dar şi la Budapesta şi Viena. Regina Ungariei, dar şi reginele României şi Serbiei comandaseră coroane şi buchete de flori din grădina lui”, se arată în referatul întocmit de viceprimarul Dan Diaconu. Mai aflăm că ”în 1891, oraşul găzduieşte o importantă Expoziţie Agricolă, a cărei mândrie era o grădină regală care va fi vizitată de împăratul Franz Joseph şi care îl va consacra pe Wilhelm Mühle ca unul dintre cei mai importanţi florari ai Europei. Mühle a donat expoziţiei un parc în care a expus nu mai puţin de 300 de varietăţi de trandafiri” și că ”În 1928, (...), pune bazele Rozariului din Timişoara, cunoscut astăzi sub numele de Parcul Rozelor. Acest ultim proiect, prin cele 1400 de soiuri de trandafiri prezentate, devine cel mai important rozariu din Europa de Est a timpului”.

CITEȘTE ȘI: Susţinere pentru Casa Muhle și A căzut negocierea pentru Casa Muhle din Timişoara

Reporter: Marcela Sferlea
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri