Sari la conținut

Zeci de câini morți în incendiu


Totul s-a întâmplat în jurul orei 13 când la adăpostul pentru câinii fără stăpân, aparţinând firmei Danyflor, a izbucnit un incediu violent. Flăcările înalte de câțiva metri au cuprins acoperișul unei hale, după care un fum dens s-a format pe toată suprafața adăpostului, inclusiv în zona cuștilor în care erau ținute animalele.

Loredana Gavrilovici - reprezentant Fundația SALVO Timișoara: "Cand am ajuns ardea. Am reuşit să scoatem câinii din partea din spate, nu ştiu în partea din faţă ce era sau ce se întâmplă".

Pompierii au fost alertaţi de un apel primit la 112 și mai multe echipaje au sosit la fața locului ca să stingă flăcările. Împreună cu reprezentanții ISU, angajații au format un lanț uman ca să salveze cât mai multe bunuri din incinta unei clădiri afectate de incendiu.

Zeci de animale s-au intoxicat în incendiu și nu au putut fi salvate. Până acum pompierii nu cunosc cu exactitate care este cauza incendiului.

Florin Potârniche - pirotehnician ISU "Banat": "La ajungerea colegilor mei s+a constatat că era incendiată o suprafaţă de aproape 200 mp a acoperişului. S-a trecut la stingerea focarului precum şi la evacuarea animalelor. Din păcate sunt şi animale moarte, care speriate din cauya focului şi fumului nu au putut să mai iasă".

La fața locului a sosit și șeful Direcţei de Mediu din cadrul Primăriei Timişoara. Societatea Danyflor a avut contract cu municipalitatea până în primăvara acestului an pentru gestionarea câinilor fără stăpân. Din luna februarie 2014, contractul a expirat, iar Primăria Timișoara nu a mai găsit un alt operator care să se ocupe de această problemă.

"În momentulde faţă noi nu mai avem contract cu Danyflor. În data de 11 urmează să faceum un alt contract pentru aceste servicii", declară Adrian Bere, șeful Direcției de Mediu, Primăria Timișoara.

La momentul incendiului, în adăpostul Danyflor se aflau aproximativ 300 de câini. Operațiunea de stingere a flăcărilor a durat aproximativ două ore.

Reporter: Raluca Popa
Operator: Adrian Hrișcu
Editor Web: Răzvan Bulacu