Ziua alegerilor nu a trecut fără incidente în judeţul Timiş

Data publicării:
incidente prima

Deși campania electorală s-a încheiat pe 23 mai, două dintre partidele ale căror candidați s-au înscris pentru un post de deputat în Colegiul 3 au păstrat însemnele electorale la o distanță mai mică de 500 metri față de secțiile de vot.

După ce două sesizări au fost depuse la Biroul Electoral Județean, unul dinte partide și-a retras afișul electoral, în schimb cel de-al doilea partid a lăsat afișul aici și nu a luat nicio atitudine. Așadar, afișul este amplasat lângă secțiile de votare 73-77, lucru care contravine legilor electorale.

Incidente au apărut și în Lugoj, unde mai mulţi alegători figurau pe lista electorală permanentă depusă la una dintre secțiile de votare, însă fără o parte din datele personale.

La secția 213 din Lugoj, 41 de persoane au fost trecute pe liste fără o adresă de domiciliu. Explicația președintelui este că toate aceste persoane sunt oameni ai străzii: ”Pentru că nu au adresă, sunt homeless, fără domiciliu. Sunt cunoscuți local, sau dorm unde nimeresc, sau stau în locuințe unde nu au făcut contract de închiriere”.

Pe lângă sesizări, unul dintre partide a făcut și un denunț către Inspectoratul Județean de Poliție. Totul după ce ar fi observat că reprezentantul PSD din cadrul unei secții de votare ar fi ghidat telefonic un grup de alegători care voiau să voteze, însă au nimerit la secția greșită.

Clasamentul formațiunilor politice care au depus sesizări, la Biroul Electoral Județean este condus de PNL. Urmează PDL și Forța Civică.

Nemulțumiți au fost și membri unei secții de votare, pentru că nu au putut vota acolo unde supravegheau procesul de vot. Şi în acest sens a ajuns o sesizare la Biroul Electoral Judeţean.

reporter: Raluca Popa, Maria Rohnean
operator: Viorel Jiva, Dan Șoșdean
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri