Sari la conținut

Dracula Film Festival, la final

Cinci zile de filme horror şi SF, selectate ca o replică la filmele de la Hollywood. Aceasta este promisiunea pe care organizatorii festivalului de film Dracula, de la Braşov, o fac cinefililor. În competiţie sunt şase filme europene, proiecţii de filme clasice, scurtmetraje româneşti şi străine şi chiar concerte rock. Juriul a anunţat şi câştigătorul :producţia suedeză "The Giant", regizată de Johannes Nyholm. 

Festivalul de Film Dracula a început pe 12 octombrie şi a durat cinci zile. În competiţie sunt înscrise şase filme europene, din Marea Britanie, Rusia, Danemarca, Suedia, Ungaria şi Serbia. Printre peliculele proiectate în concurs este şi The Rift - primul film SF realizat în Serbia, despre investigarea prăbuşirii unui satelit CIA.

"România are o tradiţie în horror. După cum ştiţi, cel mai cunoscut erou negativ din istoria genulul horror, Dracula, e de pe aici, deci cred că România e locul perfect pentru un festival horror", Milan Todorovic, producător The Rift

"N-am mai văzut un horror sârbesc şi asta e bine că se întâmplă la un festival de genul acesta, că vezi că nişte ţări pe care nu le-ai crede în stare de horror fac science fiction şi horror", spectator.

"Nu am prea vizionat filme de genul acesta şi eram curioasă să văd cum e", spectator.

"Îmi place fantasticul şi soţului meu la fel. Mie mi-a plăcut filmul, idea că trecutul şi prezentul coexistă e ceva care mă atrage", spectator.

Festivalul este, în acest an, la a şasea ediţie. Biletul de intrare la proiecţiile de lungmetraj din concurs costă zece lei. Elevii, studenţii şi pensionarii nu plătesc intrarea.

„Am selectat şase filme, am vrut să fie filme europene, am vrut să aducem regizori noi aici. Avem şi cinemateca, avem competiţie de scurtmetraje", Alin Ludu Dumbravă, selecţioner festival.

Organizatorii festivalului de film horror de la Braşov au lansat şi o campanie. Cine dovedeşte că a donat sânge la Centrul de Transfuzii Sanguine Braşov poate câştiga la tombolă bilete la festival.


Reporter: Claudiu Loghin
Operator: Liviu Beju