Sari la conținut

Dragobetele, sărbătorit la Castelul Corvinilor

Dragobetele a fost sărbătorit la Castelul Corvinilor din Hunedoara. Zeci de tineri au decis să vadă cum arată o căsnicie de 24 de ore. Îndrăgostiți, turiștii ajunși la Hunedoara nu au putut să refuze oferta unei căsătorii de probă. Ceremoniile au fost oficiate în capela Castelului, iar cuplurile au ciocnit o cupă de șampanie cu cavalerii de la castel. Totul, pe ritmuri de muzică medievală...

De provocarea căsătoriilor de probă s-au bucurat nu doar localnicii veniți special la Castel pentru acest eveniment, ci și turiștii aflați în vizită în Hunedoara. Tinerii îndrăgostiți s-au distrat și au apreciat decorul pregătit de organizatori în capela edificiului medieval.

 

Timp de 2 ore, peste 20 de cupluri s-au căsătorit de probă. Numărul tinerilor interesați să sărbătorească dragobetele și iubirea în stil pur românesc a fost în acest an mult mai mare decât cel din iarna trecută.

”Evenimentul acesta își propune să sărbătorească evident sărbătoarea de dragobete, una neaoș românească, dar pentru noi este un prilej de a face încă o dată lobby, de a face încă o dată reclamă Castelului Corvinilor și municipiului Hunedoara”, a declarat Dan Bobouțanu, primarul Hunedoarei.

Castelul Corvinilor este cel mai atractiv punct turistic din județ. Anul trecut, numărul vizitatorilor ajunși la Hunedoara a depășit 350 de mii.

reporter: Andrada Velciov/ operator: Tiberiu Mariș