Sari la conținut

Drapelul Uniunii Europene, pe Cetatea Devei

Drapelul Uniunii Europene a ajuns la Deva. Plecat din Occident, steagul a traversat mai multe țări și mai multe comunități de români. Ajuns în România, a poposit prima dată la Arad, apoi la Timișoara, înainte de a ajunge la Deva, unde a fost arborat pe un zid al cetății. Mesajul care însoțește drapelul în călătoria sa este acela ca România este și vrea să rămână un stat european, în care dreptatea și legea să primeze.

Deva este ultimul oraș din vestul țării în care a ajuns steagul Uniunii Europene, plecat din Germania și preluat apoi de organizații civice din România.

"Aducem Steagul Înapoi" simbolizează unirea diasporei cu românii din țară și marchează lupta societății civile pentru un stat modern și european. La Deva, drapelul de 7 metri lățime și 10 lungime a fost prins pe un zid al cetății, în acordurile Imnului Europei și al Imnului de Stat al României.

Astăzi, drapelul poposește la Alba Iulia, iar în 6 martie va fi la București, acolo unde este organizat un miting de susținere a justiției și a luptei anticorupție din România.

reporter: Andrada Velciov/ operator: Tiberiu Mariș