Drum prost făcut, bani returnați

Data publicării:
gropi St2

2 milioane de lei returnați de Consiliul Județean Hunedoara pentru un drum prost făcut. Este vorba de lucrările neconforme executate la drumul județean care leagă comuna Costești, de situl arheologic de la Sarmizegetusa Regia. Administrația județului Hunedoara a fost nevoită să returneze această sumă Ministerului Dezvoltării Regionale, din cauza problemelor apărute la șoseaua construită cu 18 milioane de lei, fonduri europene. La rândul lor, reprezentanții CJ Hunedoara spun că vor recupera banii de la constructorul drumului.

Drumul între Costești și Sarmizegetusa Regia a fost modernizat și asfaltat în primăvara anului 2016. La câteva luni, au început să apară probleme. Ploile din vara aceluiași an au produs fisuri și au scos la iveală neregularități în ceea ce privește rezistența drumului la calamități.

”Asfaltul a fost plombat în peste 160 de locuri. Șoseaua a fost afectată și de alunecările de teren. Mai sunt și în prezent 5 porțiuni în care drumul este surpat după ce apa a afectat terasamentul”, relatează Andrada Velciov,  jurnalist Digi24

Ministerul Dezvoltării Regionale a făcut o analiză tehnică a șoselei. Rezultatul: anumite lucrări nu au fost făcute conform proiectului tehnic.

”Gabioanele, în loc să utilizeze piatră concasată au utilizat piatră de râu. Ăsta e motivul pentru care consiliul județean Hunedoara a fost obligat să plătească corecții de 2 milioane 16 mii de lei, obligație pe care am și achitat-o”, a declarat Mircea Bobora, președinte CJ Hunedoara

Drumul de 18 kilometri a fost construit într-un singur an, din 2015 până în 2016. 18 milioane de lei au costat lucrările de asfaltare, lărgire și modernizare.

”A fost monitorizat non stop de către o echipă de diriginți de șantier care în mod normal ar fi trebuit să semnaleze către beneficiar, adică către consiliul județean, orice problemă semnificativă. Nu au fost semnalate asemenea probleme, chiar sunt intrigat de această discrepanță de opinie între ce spune un diriginte de șantier și ce s-a evidențiat la un control”,  spune Adrian David, fost președinte CJ Hunedoara.

Administrația județului a depus o contestație în contenctios adminsitrativ la Curtea de Apel Alba. În cazul în care instanța nu îi va da câștig de cauză, Consiliul Județean va fi nevoit să recupereze cele 2 milioane de lei de la constructorul care a realizat drumul.

reporter: Andrada Velciov/ operator: Tiberiu Mariș

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri