Sari la conținut

Drumul până la Bacul din Brăila, un dezastru


Drumul care duce la punctul de trecere Bac peste Dunăre din Brăila este un coşmar pentru şoferi. Strada este plină de gropi pe care maşinile trebuie să le ocolească zilnic. Situaţia este aceeaşi de ani zile şi oamenii sunt revoltaţi de starea drumului. Autorităţile spun că ar fi asfaltat drumul de mult, dar s-au lovit de contestaţiile unei firme.

 

Şoferii care vor să ajungă peste Dunăre, în judeţul Tulcea, pe la punctul de trecere BAC din Brăila, trec cu maşina prin zeci de gropi semănate pe drum. Oamenii spun că după câteva curse ajung cu maşina direct în service.

"Rău, jalnic. Începând de aici, şi până când se ajunge la Bac, este dezastru."

"Gropile, gropile, care nu se văd şi intrăm şi distrugem maşinile."

"Cum se circulă în zona asta? E pericol, ne rupem maşinile în două , e teroare nu se poate aşa ceva."

"R:Vă duceţi de aici în service! Ce service?? Tebuie să cumpăr altă maşină."

În unele locuri nu există nici măcar un metru de drum practicabil.

Alexandra Dinu, reporter Digi 24: "Gropile de pe drumul care duce către punctul de trecere cu bacul sunt foarte mari. În zona aceasta, pe o suprafaţă de doar 10 metri sunt peste 15 cratere care ocupă toată suprafaţa drumului. În aceste condiţii, şoferi nu au cum sa evite gropile si trec direct prin ele."

Reprezentanţii primăriei din Brăila, care au în administrare drumul, spun că pentru lucrările de pe acest drum a fost deja o licitaţie în luna august. Licitaţia a fost însă contestată de o firmă care nici măcar nu a intrat în cursa pentru aceste lucrări de reabilitare.

Marian Dragomir, primarul oraşului Brăila: "Este o procedură legală. Din punctul meu de vedere o lege care trebuie schimbată pentru a putea să urgentăm tot ce înseamnă procedură de licitaţie."

Acest drum este singurul pe care maşinile pot ajunge la bacul care face legătura dintre judeţul Brăila şi judeţul Tulcea, peste Dunăre.

reporter: Alexandra Dinu
operator: Bogdan Vlădoiu