Drumuri pline de noroi în cartierele rezidenţiale noi

Data actualizării: Data publicării:
NOROI CARTIERE

Locuitorii din cartierele rezidenţiale din zona Tractorul, Braşov, se plâng că drumurile arată ca după bombardament. Cei cu simţ al umorului spun despre cartiere că sunt destinaţii de turism medieval şi de aventură, care includ senzaţii tari şi off road gratuit. Însă cu un zâmbet de împrumut oamenii recunosc că sunt disperaţi şi supăraţi de faptul că promisiunile dezvoltorilor, au rămas ceea ce au fost, doar nişte promisiuni.

De vină pentru această situaţie ar fi o lacună în legislaţie. Legea prevedea că dezvoltatorii pot să ridice construcţii fără a avea acces direct la un drum public, ci pot folosi proprietăţi private pentru care obţin drept de servitute. Aşa că accesul în cartier devine ultima prioritate, ceea ce crează disconfort locatarilor.

"Acum mă duc să îi fac ITP-ul şi cred că bucsăraia e dusă, de doi ani tot aşa e drumul", locanlic.

"Nu vine nimeni (taxi) la comandă, ceea ce ţine de taxiurile albe, niciunul..De ce?...din cauza drumului..refuză, chiar dacă iei de undeva din oraş, când le zici de cartier, se ferec ca dracu' de tămâie", localnic.

"Păi nu vedeţi noroaiele care se fac, mai avem copii mici, să ieşi la plimbare, să ieşi cu căruţul..unde ieşi? Şi de ar fi de acum, aşa repede, dar de atâta amar de timp...", locanic.

Birocraţia a încetinit şi ea rezolvarea problemei, pentru că, deşi terenurile aferente drumurilor au fost cedate municipalităţii, licitaţia pentru proiectul drumului a fost blocată din cauza unor contestaţii.

"Am avut mai multe întâlniri cu dezvoltatorii şi la primărie şi pe teren, am încercat să găsim soluţii pentru cei care s-au multat deja acolo. Deja există un parteneriat între municipalitate şi aproape 20 de dezvoltatori din zona Tractorul, a început deja asfaltara unei străzi", Sorin Toarcea- purtător de cuvânt Primăria Municipiului Braşov.

Parteneriatul presupune ca dezvoltatorii să realizeze partea de infrastructură a drumului, dar şi primul strat de asfalt, după care primăria va finaliza drumul. Acesta putea fi gata cu cel puţin o lună în urmă, însă începerea lucrărilor a fost întârziata din nou, de acestă dată din cauza unor extinderi neaşteptate ale reţelei de gaz.

"Am intrat în sezonul rece şi avem nevoie de temperaturi de plus 5 grade, lucru care încă sperăm să se mai întâmple, dar dacă nu se va întâmpla , cel puţin în martie 2019 sperăm din toată inima să putem finaliza acestă lucrare", Andreea Kasper- dezvoltator imobiliar.

Municipalitatea, printr-o hotărâre de consiliu, îi obligă pe viitori dezvoltatori să dovedească că au autorizaţie pentru drum de acces in cartiere şi îl construiască înainte de realizarea imobilelor de locuit.

Reporteri: Silvia Blaj, Claudiu Loghin
Operatori: Richard Szabo, Zoltan Rapo 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri