Duel cu o debutantă în cupele europene

Data publicării:
RD-Riko-Ribnica-2016-17
SCM Politehnica Timișoara va juca împotriva liderului la zi a campionatului sloven, Riko Ribnica, în ultimul tur preliminar al Cupei EHF. Slovenii, care au aniversat anul acesta 60 de ani de existență se află la debutul în cupele europene, după ce sezonul trecut au încheiat întrecerea internă pe locul trei.

„La momentul în care trebuia să ne extragă adversarul, în urmă mai era Tatabanya, Goppingen, Fox, Ademal Leon şi acea formaţie din Austria, deci nu putem spune că am avut ghinion, ci că am avut parte de o tragere bună. Dar asta nu înseamnă că avem un meci uşor”, a spus Dan Dumitru, managerul sprotiv al celor de la SCM Poli.

Viitoarea adversară a Politehnicii traversează o formă de invidiat în debutul actualului sezon. Formația antrenată de Robert Begus e liderul detașat al primei ligi din Slovenia, cu șapte victorii din tot atâtea meciuri disputate și cu cel mai bun atac al campionatului. Manșa tur a duelului dintre SCM Politehnica și RD Riko Ribnica se va disputa la Timișoara, în 19 sau 20 noiembrie, iar returul va avea loc o săptămână mai târziu, sud-estul Sloveniei.

„Ne-am fi dorit ca primul meci să fie în deplasare, dar sorţii aşa au decis. Vă daţi seama că ne dorim să ne calificăm şi dacă am ajuns până aici să facem şi pasul spre grupe. Avem un moral bun după 4 victorii în EHF, dar ne pregătim şi sperăm să accedem în grupe”, a adăugat oficialul timișorenilor. Câștigătoarea acestei „duble" va evolua în grupele Cupei EHF, care vor începe în 11 februarie 2017.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri