Sari la conținut

După trei puncte, pe terenul „lanternei”

Politehnica Timișoara se pregătește de una dintre cele mai importante deplasări ale sezonului. Sâmbătă, de la ora 11:00, alb-violeții vor întâlni, în Centrul FRF de la Buftea, ultima clasată, Metalul Reșița. Un meci care ar putea aduce mai multă liniște în tabăra timișoreană, în cazul unei victorii. De altfel, alb-violeții sunt hotărâți să spargă gheața, după două remize la rând.

„Ne dorim ca după acest meci să nu mai pronunțăm cuvântul retrogradare. E un joc care e mult mai dificil și cu presiune mult mai mare pentru cei de la Reșița, pentru că dacă ei nu câștigă, le va fi foarte greu să mai spere la ceva”, admite Sorin Brîndescu, tehnicianul lui ASU Politehnica.

„Trebuie să mergem acolo, să alergăm, să muncim și să venim cu toate punctele, pentru a nu mai avea emoții. Oricum, din punctul meu de vedere, nu cred că se pune problema retrogradării, noi acum vrem să nu fim nici penultimii, nici ultimii, să urcăm mai sus în clasament”, spune și Cătălin Bădăuță, vârful de atac al timișorenilor.

ASU Poli merge în sudul țării după o remiză cu Dacia Unirea Brăila, în vreme ce echipa din Snagov încearcă să treacă peste eșecul suferit în fața UTA-ei, 0-4, la Șiria.

„Nu e concludent rezultaul cu UTA și nu avem voie noi să fim mai relaxați sau mai puțin concentrațim pentru că am văzut în minutul 10 era deja doi zero, după execuția frumoasă a lui Petre și o fază fixă, și meciul era deja jucat. Cu siguranță va fi altceva la Buftea”, continuă Brîndescu.

„Important e că am reușit să eliminăm din greșelile făcute la începutul campionatului, suntem mult mai maturi decât în tur, iar aceste lucruri ne dau încredere. Sperăm să vină și victoriile”, recunoaște Bădăuță, marcator a două goluri în redebutul campionatului.

La meciul de sâmbătă, de la Buftea, e foarte posibilă revenirea în teren a fundașului stânga Carol Taub, ținut câteva săptămâni pe tușă din cauza unor probleme la tendon. În schimb, va lipsi cel mai probabil Bogdan Nicolescu, a cărui accidentare din jocul de la Suceava a recidivat.