Sari la conținut

Egal spectaculos în Liga I de futsal

Remiză spectaculoasă în Liga I de futsal între singurele echipe neînvinse în acest sezon. United Galaţi a încheiat 3-3 meciul cu Autobergamo Deva, deşi gălăţenii puteau câştiga partida. United a făcut o primă repriză perfectă şi a înscris prin Adrian Laşcu, care a şutat direct la o lovitură liberă din unghi. United putea să îşi dubleze avantajul până la pauză, dar Emanuel Monloveanu nu a reuşit să înscrie în situaţie de unu contra unu cu portarul de la Deva. S-a făcut totuşi 2-0 la câteva minute de la reluare: acelaşi Adrian Laşcu a înscris cu un şut la colţul lung după ce tot el recuperase mingea. Pe contraatac, gazdele au punctat din nou prin Octavian Cireş, care a trimis mingea în poartă după o pasă perfectă a lui Moldoveanu. Chiar dacă mai erau 12 minute de joc, oaspeţii au scos portarul şi au creat superioritate în faţa porţii gălăţene. Tactica a dat roade repede, Autobergamo Deva reuşind să întoarcă scorul de la 3-0 la 3-3. La golurile doi şi trei, oaspeţii au beneficiat şi de o serie de devieri nefericite ale apărătorilor de la United. Deva a forţat victoria pe final cu aceeaşi schemă, iar United a avut noroc la una dintre ultimele faze ale meciului.

Adrian Laşcu, jucător United Galaţi: "Ne pare foarte rău că de la 3-0 au revenit la 3-3. Avem o problemă acolo, trebuie să o rezolvăm, ca pe viitor să nu se mai întâmple asta. Trebuie să lucrăm la antrenamente şi cred că va fi bine pe viitor".

David Asandei, antrenor United Galaţi: "Am pierdut două puncte astăzi ţinând cont că am jucat pe teren propriu. Dar dacă e să luăm jocul cum a decurs, de la 3-0 la 3-3, să nu uităm că în ultimul minut au avut şi o ocazie clară, a călcat pe minge Ignat Florin, putea să se termine chiar şi 4-3. O echipă foarte bună cea din Deva, aşa cum am spus. Cred că ne-am ridicat la valoarea acestui joc, la nivelul de derby cum se spune, pentru că noi am rămas cu ai noştri, ei au mai adus şi au adus jucători de calitate".

În urma acestui egal, United a rămas pe locul al doilea, la trei puncte distanţă de Autobergamo Deva, însă gălăţenii au un meci mai puţin disputat. În următoarea etapă, United joacă în deplasare pe terenul celor de la Dunărea Călăraşi. Partida va fi în direct la DigiSport.

reporter: Marius Ţuca

operator: Luigi David

Foto: Sorin Pană