Sari la conținut

Eliminați dramatic din Cupă

SCM Politehnica Timișoara a ratat șansa calificării în Final Four-ul Cupei României. Bănățenii au fost eliminați de Potaissa Turda, după un final de meci dramatic, în care au ratat șansa de a trimite meciul la loviturile de la șapte metri.

Potaissa Turda s-a calificat dramatic în Final 4-ul Cupei României la handbal. A câştigat la limită duelul cu Poli Timişoara, 26-25. Prima repriză a fost echilibrată şi a anunţat practic tensiunea din final. Gazdele de la Turda au intrat în avantaj de două goluri la pauză, 15-13, după ce timişorenii au ratat ultimul lor atac, iar Adomnicăi a înscris pe contraatac.

Echipa lui Horaţiu Gal a început perfect repriza a doua: s-a desprins la 19-14 în minutul 38. La 35 de ani, veteranul Adomnicăi a făcut un meci mare, atât în atac, cât şi în apărare. Totul părea pierdut pentru timişoreni, însă portarul bosniac Savic a reuşit să apere 3 aruncări de la 7 metri şi să contribuie la o revenire fantastică. În 10 minute, oaspeţii au egalat, după cel mai norocos gol al meciului.

Poli Timişoara chiar a condus cu două goluri în minutul 56, dar Turda a revenit din nou. Acelaşi Adomnicăi a marcat golul victoriei în ultimul minut.

„Ne bucurăm că ne-am calificat. ăsta e sportul, te detaşezi, mai revin adversarii pe un fond de relaxare. Însă ne bucurăm că am reuşit să câştigăm în final”, a declarat, la final, Cristian Adomnicăi.

Timisorenii au acuzat arbitrajul si faptul ca nu au primit 7 metri in ultimele secunde. Portarul Tenghea i-a trimis pe cei de la Potaissa în Final 4-ul Cupei Romaniei cu o intervenţie extraordinară, la ultima fază a meciului.

„A fost greu, mai ales în repriza a doua. Am reușit să ne distanțăm pe un fond bun al jocului nostru. Din păcate, am avut o cădere inexplicabilă, au venit peste noi, ne-au și condus, dar am avut noroc și cu acest public minunat ne-am revenit și am reușit să câștigăm”, a spus și Adrian Țenghea.

„Ne-am dorit foarte mult să câștigăm, să mergem în Final Four... adevărul e că nu am făcut un meci cum ne-am dorit”, a conchis Cristian Fenici, căpitanul alb-violeților.