Sari la conținut

Escalada, remediu pentru stresul corporatiștilor

Cel mai înalt perete de escaladă din țară se află la Timișoara. Nu este amenajat într-o sala de sport, ci într-o clădire de birouri. Cei care lucrează la Incuboxx, se pot cățăra în timpul pauzei de masă ori când simt că nu mai fac față stresului de la birou. Peretele are aproximativ 18 metri înălţime și a fost deschis înaintea sărbătorilor de iarnă.

„Cred că o să fie interesant. N-ai mai făcut niciodată? Niciodată.”

Daniel Matieș este managerul unei companii din Timișoara și mereu în căutarea unor remedii pentru atenuarea stresului de la birou. Petrece multe ore în fața calculatorului, iar peretele pentru escaladă este cea mai bună metodă ca să lase deoparte pentru măcar jumătate de oră termenele de predare și proiectele de lucru.

„Cum a fost? Extraordinar. E prima dată când urc pe un perete dinăsta.”

O urcare începe întotdeauna cu instructajul pentru siguranță. 3 dintre angajații INCUBOXX au fost instruiți ca să-i ajute pe colegii lor să evite pericolele care pot apărea în timpul escaladării.

„Primul pas pe care trebuie să îl facem este să luați hamul, dacă puteți aici dacă nu altundeva. E important să fiți atenți după ce luați să nu fie răsucit.”

Peste 50 de angajați ai Incuboxx au profitat de instalarea peretului pentru escaladă și l-au încercat.

„Cred că este o metodă bună prin care poți să îți depășești anumite obiective. Te ajută pe plan profesional și personal, te motivează? Este destul de motivant să știi că ai ajuns acolo sus.”

„Foarte tare, de când m-am angajat m-am uitat la peretele ăsta și acum am ocazia să-l și urc.”

„Cu toții avem nevoie de momente în care să ne depărtăm de deadline-uri sau să uităm de ele și să facem ceva creativ. În luna decembrie 2016 a fost inaugurat efectiv peretele și de atunci cred că în jur de 50 de persoane, cu ce am mai avut astăzi, au reușit să îl escaladeze”, explică Toma Grozăvescu, managerul de marketing al Incuboxx.

Peretele de escaladă din clădirea Incuboxx, ce găzduiește 52 de firme, are 18 metri și este cel mai înalt din țară.