Sari la conținut

Etaj de spital renovat în 36 de ore

Unitate medicală renovată cu ajutorul angajaților. Se întâmplă la Arad, unde brancardierii, asistentele și medicii s-au implicat, în timpul lor liber, în lucrările de modernizare a unei părți a Clinicii de Obstetrică-Ginecologie. Câteva companii în parteneriat cu CJ Arad au făcut posibilă schimbarea geamurilor foarte vechi, care până acum, erau bătute în cuie. 

Acum, lucrurile s-au schimbat. Au fost înlocuite 48 de geamuri si 4 usi și renovați total pereții. S-a lucrat în ritm alert astfel că în două săptămâni secția de Ginecologie a fost gata.

”Am reușit ca aproximativ la doua treimi din saloanele din acest corp nou de clădire, sa le schimbam geamurile, sa igienizam”, a declarat Gheorghe Furău, șeful secției de Obstetrica Ginecologie

Pentru ca lucrările să fie finalizate mai repede, angajații spitalului s-au transformat în zugravi și i-au ajutat pe constructori. La sfârșit, au făcut și curățenie. Mobilizarea a fost impresionantă: în 36 de ore s-a refăcut un etaj întreg.

”A fost o mobilizare și un ajutor și din partea angajaților spitalului brancardieri asistente, care au pus o mina de ajutor pe tot parcursul derulării lucrărilor”, a declarat Nistor Vasile, constructor.

Unul dintre partenerii proiectului, Consiliul Județean Arad, susține că în lipsa banilor pentru investiții, nu pot decât să încurajeze parteneriatele public-private.

”Genul acesta de acțiune este foarte profitabilă pentru noi, pentru că în primul rând reușim să câștigăm timp, o licitație ne-ar fi ținut câteva luni de zile, și în al doilea rând pe lângă faptul că ne costă mai puțin, reușim să aducem alte surse din domeniul privat”, a declarat Iustin Cionca, Președinte CJ Arad.

Proiectul de modernizare a fost inițiat și coordonat de cavalerii templieri din Asociația Aradensis.

”Am renovat anul asta, aici la matern, sperăm să continuăm tot în cursul acestui an și partea nefăcută a clădirii”, a declarat Ladislau Elek, reprezentant, Asociația Aradensis.

Reprezentanții Spitalului Județean Arad spun că pentru modernizarea totală a Secției de Obsterică Ginecologie ar mai fi nevoie de 15-20.000 de euro. Și aparatura medicală învechită trebuie înlocuită, pentru că spun medicii, unele dintre dintre ele au aproape 100 de ani. Oficialii se bazează tot pe un parteneriat public - privat.

redactor: Iulia Pop/ operator: Cristian Kovacs